Opremite svoj balkon u jesensko ruho i uživajte na njemu do dolaska zime

Kraj ljeta za mnoge znači i opraštanje od boravka na balkonu, u vrtu ili na terasi, što je prava šteta! Opremite svoj balkon tako da na njemu možete provoditi i jesenske dane, naročito slobodne vikende. Nudimo vam nekoliko sjajnih ideja…

 

 

Teško prihvaćamo dolazak hladnijeg vremena jer to znači i provođenja manje vremena izvan doma – u šetnji, rekreaciji i druženjima na otvorenom. Pospremamo klupe, stolce i bilje sa svoga balkona, baš kao i sve one prekrasne male detalje koji su nam krasili eksterijer čitavog proljeća i ljeta. No, to ne mora biti tako, barem je u jesenskim mjesecima, sve dok ne nastupe velike hladnoće. Potrebno je samo nabaviti tople dekice, krzno, jastuke i lijepo se ušuškati na svome balkončiću ispijajući kavu ili čaj, razgovarajući, čitajući ili jednostavno odmarajući pogled na prizorima koji se odvijaju ispred nas.

Ispunite balkon jesenskim cvijećem u teglama – maćuhicama, erikama, pernetijama ili pak krizantemama koje će izdržati i snijeg i led, te trajati sve do proljeća. Tu je i suho cvijeće poput hortenzija koje možete staviti u vaze te jesenski plodovi – kesteni, češeri, tikvice… koji će biti sjajna dekoracija. Lanterne ne pospremajte u kuću nego i njih iskoristite za dekor te noćni ugođaj kada zapalite lučice u njima! Poigrajte se i sa suhim granama i požutjelim lišćem kako bi stvorili zanimljive kompozicije ili primjerice vjenčić za vrata.

 

 

Foto: Deavita
Komentari