DEKORACIJA KONZOLNOG KAMINA: nadahnite se našim prijedlozima i stvorite ‘it’ kutak u domu

Dekorativni kamin nas neće zagrijati, ali će ipak dodati toplinu interijeru i stvoriti atmosferu seoske kuće u vašem životnom prostoru. Pronašli smo ideje za ukrašavanje koje će vas nadahnuti!

 


Dekorativni kamini, poznati i pod nazivima konzolni i umjetni, veliki su hit u uređenju interijera, što je odraz potrebe da životni prostor odiše toplinom i pravom atmosferom doma. Također, kamini imaju starinski štih i emotivnu dimenziju te pobuđuju nostalgiju na neka davna vremena.

Stoga su mnogi, koji nisu bili u prilici ugraditi pravi u svoj dom ili im je to bila prevelika investicija, oduševljeno dočekali električne, ali naročito dekorativne kamine. Ova posljednja opcija je vrlo jednostavna i povoljna te savršen makeover u prostoru jer ne zahtijeva dimnjak, biogorivo i bilo koje druge tehničke instalacije. Sve što trebate je konzola odnosno okvir koji se pričvrsti na zid u bilo kojem dijelu doma.  I naravno, malo mašte za dekoraciju!

A ako ne znate što biste stavili na njega, nudimo nekoliko ideja kako ih možete ukrasiti. Tako će imati još veći estetski potencijal i postanu glavni stilski akcent u prostoru!

 

Foto: Sergej Krasjuk / AD Russia

SVIJEĆE SU UVIJEK DOBRA IDEJA

Iako u maloj količini, svijeće ipak daju vatru i prizivaju toplinu pravoga kamina. Stoga je njihovo postavljanje i na dekorativni kamin sasvim logično. Možete staviti jednu ili više njih, na gornju površinu, ili pored kamina i u njegovu unutrašnjost.

Pazite samo na tip svijeća. Ako je kamin drveni, bolje je odabrati svijeće koje su unutar neke posude ili primjerice prozirne vaze ili s LED diodama,

No, i sama dekoracija svijećnjaka, bez svijeća, bit će vrlo efektna!

Foto: Style by Emily Hendeseron

 


MINI BIBLIOTEKA

Klasični kamin koji se ne koristi, pa tako i konzolni, može biti mjesto za pohranu. Pored cjepanica, koje mogu imati ulogu dekoracije, kao i svijeća, na gornju plohu, kao i udubinu, možete poslagati knjige. Ova jednostavna ideja funkcionira kao polica za knjige i to vrlo efektna!

 

Foto: Of Design

 

 


UMJETNIČKI PREDMETI

Zid iznad kamina voli umjetničke slike, bilo da je riječ o orginalima ili primjerice posterima koji su sada ionako popularni. Također, razmislite o fotografijama, kao i manjim uokvirenom fotografijama koje ćete staviti na policu iznad kamina. Ovo je izvrsno mjesto za druge umjetnine – skulpture, vaze, zdjele…

 

Foto: Sergej Krasjuk / AD Russia

 


OGLEDALO UVIJEK PALI

Nekima su kamini nezamislivi bez ogledala. Osim što dodatno naglašavaju ovaj dio sobe, podižu i cijeli prostor te su vrlo atraktivni jer se u njima reflektira svjetlost, kao i okolni sadržaj.

 

Foto: The Spruce

U RITMU SEZONE

Kamin je uvijek idealno mjesto za sezonalne dekoracije, i to ne samo kada su blagdani u pitanju. I nakon Božića i Uskrsa, prostor oko kamina možete ukrasiti dekorom koji prati aktualnu sezonu. Po zimi su to dekice i svijeće, kao i cjepanice, u proljeće svježe cvijeće, u ljeto morski motivi poput školjki i zvijezda, a u jesen red dolazi na plodove poput bundeva, kestena i češera. I suhog cvijeća, naravno!

Foto: Shiplap And Shells

 


NIŠTA BEZ ZELENILA

Uz razne dekorativne elemente prostor oko kamina uvijek možete upotpuniti zelenilo, bilo teglama ili rezanim cvijećem u vazi. Unijet će dašak prirode i osvježiti prostor.

Foto: House Beautiful

 

Komentari