NOVI ZID U DNEVNOM BORAVKU: Ingrid i suprug sami su osmislili i napravili police i tv komodu

Naša kolumnistica Ingrid (@ingrid_home_interior) napravila je novi makeover u svome dnevnom boravku… Ona i suprug krenuli su u malu avanturu preuređenja TV zida… Pogledajte rezultat!

 


Kada se razmišlja o dizajnu prostorije u vlastitom domu vrlo često smo sigurni u to što želimo i kojim smjerom idemo, no dogodi se ponekad da nam malo duže treba da sve “sjedne” na svoje mjesto. TV zid u dnevnom boravku upravo je jedna od onih stvari za koje mi je jednostavno trebalo nešto duže vremena za finalnu ideju.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Znala sam točno što ne želim, znala sam što želim, a ipak mi je prilično dugo trebalo da se odlučim i konačno završimo dnevni boravak. Zašto? Nisam sigurna, možda je zaista istina kako za naizgled najjednostavnije stvari trebamo najviše vremena.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

 


Prozor u prošlost

Spomenuti zid oduvijek je bio naglašen zid u dnevnom boravku. Najprije je bila tamnosmeđa 3D tapeta, pa tirkizna boja, i kasnije dvije različite obloge. Ustvari, često se mijenjao, no sve su to bile kombinacije i promjene koje nisam gledala kao nešto što bi moglo opstati kod nas dugoročno.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Jedan zid; tisuću pitanja, dvije tisuće odgovora

Najveći problem bio je u tome da nisam htjela standardni TV zid s komodom ili built in ormariće već su mi se rješenja gotovo praznog zida najviše sviđala. Toliko smo daleko razmišljali o jednostavnom i pročišćenom dizajnu da smo u jednom trenutku gotovo odlučili umjesto TV-a staviti projektor.

Srećom, razmislili smo malo i odlučili se za jednu drugu opciju kojom sam na kraju vrlo zadovoljna. Niže u tekstu objašnjenje zašto i o čemu se točno radi.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Jedno od onih tisuću pitanja ticalo se i kamina, kojeg smo imali želju ugraditi. Drugo je bilo da li želimo riskirati potrebnu dubinu za ugradnju i time “smanjiti” dubinu prostorije.

Veličina TV-a (za kojeg je suprug želio da je najmanje 165cm) diktirala je širinu izbočenja za koje smatram da je preveliko za naš dnevni boravak. Mic po mic stigla sam do ideje da pokušam vizualno povećati taj zid i zadržim toliko željenu jednostavnost.


Od ideje do realizacije

Dužina zida od 4,20 cm dopustila je da ugradimo knauf police širine 80 cm, a da one pritom ne djeluju preširoke i da ne dominiraju.

Bilo mi je važno da su visoke i široke pa sam se stoga odlučila na samo tri velike ugradbene police. Time smo dobili dovoljno dinamičan zid, a da ga pritom nismo vizualno učinili užim.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Drugi cilj bio mi je dobiti na dubini i visini što se uspjelo ugradnjom vrlo niske knauf police uzduž cijelog zida. TV je pozicioniran malo niže od standarda, no s obzirom da se radi o prilično velikoj dimenziji (165 cm) nama tako odgovara.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Dvije muhe jednim udarcem

Nakon ugradnje bočnih polica i niske police duž zida uvjerila sam se da je upravo ova vizija za naš prostor savršena, kako na papiru tako na kraju i u stvarnosti. Najviše me mučilo što TV smatram velikom crnom kutijom i nikako ne volim kada prevladava u prostoriji.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

TV Frame je bio jedini logičan izbor s obzirom da je sam ekran mat, nema refleksije i ima, meni najvažnije, značajku Umjetnost pomoću koje biram umjetnička djela i na taj način pretvorim “običan” TV u sve samo ne običan.

FOTO: @INGRID_HOME_INTERIOR

Tamnosmeđi drveni okvir samo pojačava dojam umjetničkog djela na zidu. Tako kada ne gledamo tv imamo uključenu neku od slika koju taj dan, ovisno o vremenu i raspoloženju, odaberem. Kako bi rekli, dvije muhe jednim udarcem.


Komentari