PRIJE I POSLIJE: tri jednostavna ali efektna makeovera dječjih soba

U osmišljavanju uređenja dječjih soba bitno je dobro isplanirati prostor, iskazati i kreativnost te prilagoditi sobu uzrastu malog vlasnika. Imamo tri super prijedloga, u kojima ćete vidjeti prostor prije i nakon uređenja!


Ponekad u uređenju doma ili neke od prostorija imamo dobru volju i puni smo elana i jedva čekamo krenuti u tu avanturu, no nedostaju nam – ideje. Planiranje, u koje svakako spada i vizija kako bi prostor trebao izgledati – pola je posla.

Ako vam nedostaje inspiracija za uređenje dječje sobe te imate problema kako realizirati neke zamisli i potrebe – mi imamo tri super projekta koji će vas nadahnuti!

 


SOBA ZA DVOJE DJECE

Mala soba od 8 četvornih metara bila je u dosta zapuštenom stanju i služila je kao dječja soba. Novi vlasnici su prije useljenja odlučili je obnoviti, kao i ostatak stana. Zatečeni koncept načelno je bio dobar, no cjelokupni dojam nije baš najbolji i sve izgleda nedovršeno.

Foto: Hervé Goluza

Vlasnici su odlučili zadržati koncept u kojem je ležaj gore, na polukatu, a ispod njega prostor ostavljen za dodatni sadržaj. Budući da imaju dvoje djece, vlasnici su donju ‘etažu’ iskoristili za ubacivanje dječjeg krevetića.

Foto: Hervé Goluza

Prije toga promijenili su podove i obnovili zidove te osmislili posve novi polukat. Stubište od šperploče sada je puno stabilnije, a nudi i mogućnost da se ispod njega napravi prostor za pohranu. Unesene su vedrije boje i stil uređenja svakako je prilagođeniji uzrastu djece.

Foto: Hervé Goluza

NOVA SOBA ZA ŠKOLARCA

Soba u starom građanskom stanu nije odgovarala potrebama mladog vlasnika te je krevet bio uz prozor. Budući da soba ima dovoljnu kvadraturu, ali je vrlo uska, bilo je potrebno podijeliti je dužinom na segmente.

Foto: Sabine Serad

Prvi dio, odmah kod ulaznih vrata, zamišljen je kao prostor za presvlačenje i odlaganje odjeće, drugi dio kao mjesto za spavanje, a treći dio kao prostor za igranje i učenje te je tamo smješten radni stol.

Foto: Sabine Serad

Tako radni prostor ima potrebnu dnevnu svjetlost koja dolazi s velikih vanjskih otvora.

Foto: Sabine Serad

Izbočina za dimnjak iskorištena je ovdje kao ništa te je stvorena polica za knjige i igračke, dok je slobodni ugao preko puta radnog stola iskorišten za komodu, odnosno dodatno mjesto za pohranu stvari – knjiga i pribora za pisanje i crtanje.

Žuti akcenti kao i drvo utoplili su prostor i dali mu potrebnu vedrinu.

Foto: Sabine Serad

SOBA ZA DJEČAKA

Uska prostorija s dva francuska balkona postala je funkcionalna i lijepo uređena soba za dječaka u kojoj ima mjesta za sve potrebne sadržaje, dovoljno svjetla i – pregršt dobrog stila koji je inspiriran skandinavskim dizajnom.

Foto: Lili in Wonderland

Kako bi se stvorio prostor koji je nedostajao sobi, postojeća niša se srušila i unutar nje napravio veliki ugradbeni ormar pune visine. Za ormar, ali i cijeli taj zid, odabrana je smirujuća nijansa kadulja zelene koja donosi dozu opuštenosti i bezvremenosti.

 

Foto: Lili in Wonderland

U drugu nišu smješten je radni stol čime se ova zona vizualno odvaja od ostalih zona – za skladištenje, igranje i spavanje. Stari je ormar obojan u kadulja zelenu, a na prozor su stavljene zavjese koje su oplemenile prostor, kao i drveni podovi, koji su zadržani.

Prostor kamina vješto je iskorišten za ogledalo te dodatni bočni sadržaj – policu s knjigama.

 

Foto: Lili in Wonderland
Komentari