PRIJE I POSLIJE: Anamarija i Dario napravili su fantastičnu transformaciju kupaonice

Zagrepčanka Anamarija i suprug obnavljaju svoj stari naslijeđeni stan u Makarskoj dio po dio. Nakon spavaće sobe, red je došao na kupaonicu u kojoj se ništa nije radilo 30-ak godina.

 


Anamarija Udovičić Pavlinović je veliki zaljubljenik u interijere – uređujući svoj dom na zagrebačkim Remetama, a nakon toga i obiteljski stan u Makarskoj, otkrila je svoj veliki talent i shvatila je da su interijeri ono čime se želi baviti.

Velika joj je potpora suprug Dario, inženjer građevine koji se brine za tehničku stranu priče, a zajedno su sjajan tandem.

Njihove makeovere i stiliziranje doma Anamarija objavljuje na IG profilu @aestheticmagnetic a najnoviji je adaptacija stare kupaonice na moru koja je dočekala svoj novi izgled nakon više od 30 godina.


PRIJE

Anamarija ističe kako je kupaonica od šest četvornih metara doista bila u lošem stanju, što se može i vidjeti na fotografijama, pa je vapila za promjenom.

„Na samom početku bili smo pomalo užasnuti stanjem u kojem se kupaonica nalazi, ali smo dobili volju. Zatim smo došli do stanja kada smo se htjeli ubiti od muke i jada ponavljajući osamsto puta dnevno dobro poznatu rečenicu „što je ovo nama trebalo“. No, preživjeli smo“, govori duhovito Anamarija.

Plava rapsodija podno Sljemena. Pogledajte kako su svoj dom od 40 kvadrata Anamarija i Dario sami uredili

Foto: @aestheticmagnetic

 


ADAPTACIJA

Renovacija je bila opsežna i obuhvaćala je nove instalacije, te obnovu zidova te nove podove, sanitarije i armature. Dobar dio su Anamarija i suprug odradili sami, budući da su otprije, u opremanju svoga stana stekli iskustvo.

„Jedino su keramičari odradili posao samostalno, a u svim ostalim radovima smo mi dali veliki doprinos. Kako je suprug inženjer građevine, puno stvari zna sam raditi. Uvijek mu je moto taj da prvo sam želi naučiti sve raditi, pa da tek onda vođenje gradilišta i kontrola radnika kroz proces gradnje zadobiva svoj pravi smisao. A meni to dakako ide u prilog“, govori kroz smijeh Anamarija.

Foto: @aestheticmagnetic

Tako je suprug Dario sam odradio elektroinstalacije, izolaciju, postavljanje novih prozora, bojanje, gletanje a uz vodoinstalatera napravio veliki dio posla vezan uz vodu, instalacije i cijevi. Štemali su sami, a u postavljanju knaufa pomogli su im prijatelji.

Ovo je bilo i određena ušteda na budžetu, što nije zanemarivo, jer opremanje kupaonice spada među najskuplje opremanje u interijeru.

„Uštedjeli smo novaca, ali zato ne i živaca! Šalu na stranu, svakako mogu reći da je ovakva renovacija prostora zahtjevna i da se na njoj ne može puno uštedjeti, ali ipak, da toliko toga nismo sami radili, vjerujem da bi se trošak sigurno udvostručio“, otkriva Anamarija te dodaje kako su im se u renovaciji omakle i neke pogreške.

Foto: @aestheticmagnetic

„Nismo mogli primjerice štemati pod te je kadica morala ostati visko zbog instalacija koje su išle do postojeće vertikale, a kako se radi o relativno staroj gradnji, svako veće štemanje je predstavljalo veliki rizik i za nas i za stan ispod nas. Na kraju smo se s time morali pomiriti. Police u knaufu su takošer trebale biti postavljene više, a što se tiče umivaonika – prvotno je zamišljena sasvim drugačija opcija, ali zbog komplicirane izvedbe i manjka vremena, odlučili smo se na ovu jednostavniju varijantu“.

Foto: @aestheticmagnetic

 


POSLIJE

Nova kupaonica umjesto kade ima tuš, koji je sada na drugoj poziciji, a na mjestu kade nalazi se školjka s ugradbenim vodokotlićem. Ugradbene police na dva mjesta izvrsno su vizualno, ali i funkcionalno rješenje.

Iako kupaonici nedostaju još neke sitnice poput staklene stijene u tušu te uređenje niše napravljene od knaufa gdje će se smjestiti ormar, perilica rublja i bojler, prostor izgleda kompaktno i cjelovito, te osvaja svojim izgledom.

PRIJE I POSLIJE: kako je Anamarija s ograničenim budžetom preuredila staru spavaću sobu

Foto: @aestheticmagnetic

Keramičke pločice s uzorkom mramora u dvije nijanse unijele su eleganciju i dašak raskoši, kao i zlatni akcenti u vidu slavine, tuša i okvira na ogledalu iznad umivaonika.

Foto: @aestheticmagnetic

Anamarija ima u planu staviti policu ispod umivaonika kamo bi odlagala stvari, a razmišlja i o tapeti na jednom dijelu zida. Veselimo se svim tim dopunama, ali i u ovakvom stanju izvrstan je izvor inspiracije.

Foto: @aestheticmagnetic

 

 

 

 

 

 

 

Komentari