Uređenje prvog stana

Prvi posao i odlazak iz obiteljskog doma osnovni su koraci za samostalan život. Ta ideja djeluje vrlo oslobađajuće no kako pronaći idealan stan i kako ga urediti unutar budžeta?

Govorimo li o gradu Zagrebu, njegova nova turistička popularnost učinila je pronalazak i najam odgovarajuće nekretnine kaotičnim. Gotovo polovica mjesečne plaće potrebna je samo za najam prostora, a ako tražite onaj koji je nedavno adaptiran ili kvalitetno namješten vaša će lisnica biti dodatno opterećena. Novouređeni stanovi koriste se uglavnom za dnevni najam i namijenjeni su turistima, stoga oni koji traže mjesto koje žele učiniti svojim domom na izbor imaju dvije opcije: cimere i/ili investiranje u sitne preinake.

Suživot s cimerima u Hrvatskoj nakon studentskih dana tek sad počinje djelovati kao prednost. Popularno je imati vlastitu nekretninu i promjena životnog prostora nije nešto na što smo posebno naviknuti, kao ni dijeljenje osobnog prostora sa strancima. No ovakva organizacija života uvelike će osobi koja je u potrazi za prvim stanom olakšati izbor i proširiti opcije. U dvoje ili troje, troškovi se umanjuju, a prostori povećavaju. Svakako vam se nudi opcija vlastite sobe koju možete učiniti potpuno svojom i urediti ju prema osobnom stilu, a to i ne iziskuje veliki trošak. Tražite li inspiraciju pogledajte kako smo s budžetom od 5.000,00 kuna preuredili životne prostore u rubrici “Uredi i osiguraj”.

Odlučite li se za samostalan najam, a stan koji ste pronašli ima namještaj koji vam i ne odgovara u potpunosti, ali imate mogućnost preurediti ga, svakako prvo razmislite o izboru boja kojima možete osvježiti zidove. Ako je riječ o starijem namještaju inspirirajte se popularnim boho stilom.

https://www.instagram.com/p/BeRYwNRFKFr/?tagged=bohoismyjam

Pravila su jednostavna; dodajte tepih monokromatskog uzorka, nekoliko zanimljivih posuda s biljkama i  mnoštvo slika. Ključna je rasvjeta, stoga se poigrajte s kutevima osvjetljenja i odaberite jedno rasvjetno tijelo originalnog dizajna. Nadograđivanje prostora s novim elementima nudi mnoštvo mogućnosti, a ključ je u izboru detalja. Ako vam sofa ili krevet kao dominantni komadi nisu atraktivni odaberite posteljinu i ukrasne jastučiće s kojima ćete zakamuflirati ono što vam smeta i naglasiti stil koji vam se sviđa.

https://www.instagram.com/p/BeRCyOxDgXi/?tagged=bohoismyjam

Stol i stolice u blagovaonici uvijek možete poput zidova osvježiti novim bojama. Promjenite dekor, obojite pločice u kuhinji ili elemente.  Jedan vikend radnog okruženja u uradi sam organizaciji zaokupirat će vas i dopustiti vam da bolje organizirate i prilagodite sebi svoj novi prostor. Uvijek možete u pomoć pozvati prijatelje i pri tome se dobro zabaviti. Pronađite inspiraciju u postojećem namještaju koji želite zadržati i gradite priču prema njemu.

https://www.instagram.com/p/BeQQVlWg4U8/?tagged=bohoismyjam

https://www.instagram.com/p/BeQRQBkHAdu/?tagged=bohointerior

https://www.instagram.com/p/Bc8MpAfADyH/?tagged=bohokitchen

Prvi stan uzbudljiv je pothvat stoga iskoristite priliku da otkrijete koje su to male stvari koje čine vašu individualnost i naglasite ju u svom novom životnom prostoru. Naravno tu smo kako bismo vas i inspirirali i nadamo se da ćete pronaći nešto za sebe.

https://www.instagram.com/p/BeOB78ml1Xe/?tagged=bohoismyjam

https://www.instagram.com/p/BeOVqq_n0G9/?tagged=monochromatic

Komentari