Kako ubaciti romantiku u spavaću sobu, a zadržati modernost i jednostavnost

Volimo dašak romantike u spavaćoj sobi, no odustajemo od te ideje jer nam se ne čini dovoljno moderna. Romantična atmosfera u spavaćoj sobi ne znači obilje volana, latice ruže po krevetu, natpisa LOVE i ružičaste boje.

 


Privlači vas ideja romantike u spavaćoj sobi i to ste oduvijek priželjkivali, no nikako se ne možete odlučiti zbog stava kako to sve može završiti u patetici i kiču. I kako će vaša spavaonica nalikovati nekoj prostoriji iz davnih vremena ili vas podsjećati na kostimirane predstave i filmove.

Foto: Mihail Loskutov

Jer, svi bismo ipak željeli zadržati modernost i jednostavnost u spavaćoj sobi. No, jedno i drugo moguće je pomiriti i ostvariti na istome mjestu. Dovoljno je samo unijeti malo modernije lice romantike u spavaću sobu. Kako to možete postići, pogledajte u našim idejama i prijedlozima.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

PASTELNE NIJANSE

Vjerojatno je i vama prva asocijacija na pastelne nijanse ružičasta. Naročito ako se veže uz pojam romantike. No, i druge nijanse poput nježno plave, ljubičaste, žute… stvaraju romantičan ugođaj u spavaćoj sobi. Njihova profinjenost i svijetli ton čine da se sve ove nijanse dobro uklapaju u spavaću sobu i, pored romantike, donose smirenost i opuštanje.

 

Foto: @nicolefullinteriors

No, predlažemo da ipak kombinirajte svijetle akcente s neutralnim bijelim ili bež tonovima kako ne biste pretjerali. A ako želite malo više biti u trendu, onda pastelima i svijetlim neutralnim tonovima dodajte tamne akcente u antracit sivoj ili crnoj.

 

Foto: Little crown interiors

ZLATNI AKCENTI

Ako ne volite pastelne nijanse, a svoju spavaću sobu ipak želite ispuniti romantičnim ugođajem, odlučite se za kombinaciju bijele i zlatne. Ukrasite svijetle zidove slikama i ogledalima u pozlaćenim okvirima, a na krevet stavite par baršunastih jastuka kako bi interijer bio luksuzniji. Već i sam odabir kreveta s baršunastim uzglavljem će doprinijeti tome.

Foto: Sergej Ananiev

 

BALDAHIN IZNAD KREVETA

Krevet s baldahinom, koji se često smatra znakom aristokratskog luksuza jer se nalazio u interijerima plemstva i imućnijih, danas ima svoje mjesto korijenjen u modernim interijerima – bitno je samo kakav baldahin odabrati i kako ga uklopiti da djeluje moderno.

Foto: Elle Decoration

Želite li stvoriti romantičnu atmosferu u svojoj spavaćoj sobi, postavite krevet s prozirnim baldahinom i nadopunite ga masivnim lusterom ili nekim drugim rasvjetnim tijelom. Bolje je napustiti obilje dekora tako da je prostor za spavanje i opuštanje u središtu pozornosti.

Foto: Veronica Bloomgreen Studio

MEKA POSTELJINA

I bijela, jednostavna posteljina, bez čipke i volana može donijeti romantični štih u spavaću sobu. Dobro je da to bude krevetnina od prirodnih materijala, kao i dekice i ukrasni jastuci koji su na krevetu.

Foto: Pablo Sarabia

Prirodni materijali donose također mekoću i toplinu a to sve doprinosi romantičnom ugođaju, čak i kada odaberete neutralne nijanse koje načelno djeluju hladno.

 

Foto: Ekaterina Titenko design

 


POTKROVLJE

Kada govorimo o ljubavi i romantici, odmah pomislimo na Pariz i malene stanove boema iz 19. stoljeća smještene pod krovom. Ako u svojoj kući imate potkrovlje, uredite u njemu spavaću sobu u boho stilu – odmah će djelovati romantično. Jesu li stropovi preniski? Ne postoji ništa romantičnije od postavljanja madraca izravno na pod ili primjerice stavljanja baldahina ili isticanja stropnih greda.

 

Foto: @cococozy

 

 

 

Komentari