MLADENAČKA SPAVAĆA SOBA: pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec stvorio ugodan prostor za odmor

Uređenje spavaće sobe često se neopravdano zanemaruje. Pokazat ćemo vam kako dobrim odabirom kreveta i s nekoliko detalja svoj spavaći prostor možete učiniti udobnim i lijepim

 

 

Iako u dnevnom dijelu stana provodimo najviše vremena, za kvalitetan odmor važno je imati udoban spavaći prostor. Na primjeru sobe koju je uz pomoć Perfecta Dreams uredio tim Mirjane Mikulec u stanu od 90 kvadrata pogledajte kako pravi krevet, osim što će vam dati potreban odmor, može podignuti izgled sobe.

Prema klijentičinoj želji odabran je krevet Porto od 160 centimetara širine koji je neobične forme – mekan izvana, a iznutra čvrst i stabilan.

“U spavaćim sobama dopušteno je zanemariti idealnu širinu kreveta za određenu kvadraturu ako to znači da ćemo dobiti potrebnu udobnost. Ponekad to znači da nećemo imati mjesta za dva noćna ormarića, no to je kompromis na koji pristajemo ako nam je udobnost prioritet”, objašnjava Mirjana Mikulec koja je odabrala tapecirani krevet svjetlije bež nijanse, kako bi se što bolje uklopio u zamišljeni dizajn.

 

Inspiracija: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Almmir Fakić

Prednosti tapeciranih kreveta

Tapecirani kreveti trenutno su najpopularniji modeli ležaja – od jako visokih, onih s ladicama ili prostorom za odlaganje pa do jednostavnih klasičnih. Ovakvi kreveti unose toplinu i ugodu, a njihova je prednost i to što odabirom boje i vrste tkanine, ležaj možete lako uklopiti u željeni stil uređenja.

Modeli koji su tapecirani nerijetko imaju skidive navlake koje se mogu oprati, baš kao i ovaj koji je odabran za uređenje spavaće sobe. Navlake od lana napravljene su na čičak te se lako skidaju.

Sam dizajn kreveta uvelike doprinosi stilu i opuštenoj i ugodnoj atmosferi. S obzirom na to da je riječ o mladenačkoj sobi, zidovi su do pola obojeni u crno. Osim što je ekonomičan, ovo je i zanimljiv način uređenja zidova jer se stvara poseban efekt koji će jako dobro izgledati.

 

Inspiracija: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Almmir Fakić

 

Kako je teklo opremanje spavaonice te što je još sve dodano kako bi prostor postao stilski zaokružena cjelina, pogledajte u video prilogu.

Komentari