KAD JE KREVET U SREDINI: originalan koncept spavaće sobe s garderobom

Cilj uređenja spavaće sobe bio je dobiti puno garderobnog prostora. S obzirom da je površina od 17 m2 to omogućavala, napravljen je koncept koji odstupa od standradnog pa je krevet smješten u središte sobe

 

 


Zadatak prilikom osmišljavanja ove spavaće sobe bio je u jednom prostoru dobiti puno ormara i spavaći dio, u modernom i elegantnom stilu.

Prije adaptacije prostorija od 17 kvadrata imala je u svome sklopu i odvojen garderobni dio od gotovo 4 kvadrata kojeg su klijenti željeli maknuti kako bi sve bilo povezano u jedan prostor. Budući da soba ima zasebnu kupaonicu, da bi se postiglo traženo, pomaknuo se kupaonski zid i smanjila kupaonica te je tako dobiven pravilan tlocrt.

“Postojeći pregradni zidovi su srušeni, pa smo zbog toga morali mijenjati i podne obloge. Predloženo tlocrtno rješenje odstupa od standardnog i krevet smo ovoga puta smjestili u samo središte sobe. Time smo izbjegli skučenu garderobu s manjom spavaćom sobom i dobili otvoren i povezan prostor s vezom prema vanjskom dijelu”, otkriva dizajerica Mirjana Mikulec koja sa svojim timom arhitekata potpisuje uređenje ove spavaće sobe.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Klijentima su u idejnom rješenju predložene dvije varijante sobe koje se razlikuju u boji tapete. Odabir je pao na svjetliju verziju, a budući da je u prostor smješteno puno ormara, dojam otvorenosti postignut je ogledalima na frontama.

“Ono na što smo morali posebno obratiti pozornost, je dovoljno mjesta za kretanje, s obzirom na netipično pozicioniranje kreveta u sredini prostorije. Posebno zanimljiv element je produžetak uzglavlja od hrastova furnira kojim je naglašen suvremen i profinjen izgled”, ističe dizajnerica.

Odabran je krevet Orlando Perfecta Dreamsa, s pripadajućim uzglavljem. Ovaj model nema dodatnog okvira kreveta pa zauzima samo onoliko prostora koliko je i dimenzija madraca.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Tamno siva tkanina koju sam odabrala prati materijale od kojih smo dali izraditi ormare i komodu. Uzglavlje se inače može prilagoditi našim željama, i visinom i izgledom”, zaključuje dizajnerica.

Pogledajte u video prilogu uređenje sobe korak po korak!


 

Komentari