Dnevni boravak u blagim, neutralnim tonovima koji odiše jednostavnošću

U stanu od 70 kvadrata zadatak studija Mirjane Mikulec bio je urediti dnevnu sobu. Riječ je o otvorenom prostoru u novogradnji. Budući da je zadržan predviđeni tlocrt, nije bilo većih građevinskih radova.


Otvoreni dnevni prostor u stanu u novogradnji pravilnog je oblika koji je ustvari najjednostavnije za urediti. Jedino čemu se studio Mirjane Mikulec trebao prilagoditi je izlazu na lođu i instalacijama za TV. Klijenti su poželjeli kutnu garnituru i ugodan prostor, a oko svega ostalog dali su dizajnerici i njezinu timu otvorene ruke.

Predložena je neutralna baza u kojoj osim kutne garniture dominira rasvjeta. Uz neke izmjene idejno rješenje je bilo prihvaćeno pa se krenulo s radovima i definiranjem svih komada namještaja.

“Kutnu garnituru smjestili smo u kut kako smo i predložili, a s obzirom na da je riječ o četveročlanoj obitelji birali smo onu dimenzija 270×180. Upravo je garnitura bila element koji je definirao smjer uređenja. Kako bi se savršeno uklopila s ostatkom interijera i estetski i po dimenzijama, odlučili smo se za onu po mjeri i naručili je u Modulu”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Prije toga postavljeni su zidni paneli koji osim što su prostoru dali toplinu, pružaju i osjećaj luksuza.

“Ovo uređenje baš je po mom ukusu. Elegancija, luksuz i udobnost glavne su karakteristike ovog stana. S obzirom na to da je riječ o otvorenom prostoru najvažnije je bilo stvoriti skladnu cjelinu. Svijetle nijanse  obogatili smo teksturama, kako na zidu, tako i na namještaju, a naročito na kutnoj garnituri koja, iako je u neutralnoj boji izgleda bogato i udobno”, otkriva dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“U sličnim nijansama birali smo i tepih, a kao kontrast, tu su nam stolići. Uvijek kada za to postoji prostor savjetujem kombinirati njih dva ili tri, kako zbog funkcionalnosti, tako i zbog dinamike koju na taj način unose u prostor”, dodaje za kraj.

 

Komentari