Četveročlana obitelj napokon uživa u svom boravku. Pogledajte kako funkcionira novi sustav grijanja u njihovu domu

Iako je sezona grijanja dobrano krenula, nije prekasno unijeti promjene u svoj dom i utopliti ga na najbolji mogući način. U suradnji s tvrtkom Ekosen, upravo to je InDizajn tim napravio našem gledatelju. Pogledajte kako sustav grijanja IC panelima  funkcionira u njegovom dnevnom boravku!

 

 

 

Infracrveni paneli koje Ekosen ima u svojoj ponudi više nisu novost na našem tržištu. Kako bi gledateljima InDizajna približili ovaj način grijanja, Ekosen je jednome odlučio pokloniti panele potrebne za grijanje prostorije po izboru. Priliku da iskuša ovaj način grijanja dobio je Davorin Pašalić.

“Budući da se dugo godina grijemo isključivo na drva u kuhinjskom prostoru, dnevni boravak nije bio dovoljno topao jer je udaljen od peći. Stoga smo se, kada je jako hladno, u boravku grijali na električnu grijalicu. Odlučili smo stoga grijalicu zamijeniti IC panelima“, kaže Davorin Pašalić dodajući kako je dodatni problem u prostoru predstavljala vlaga.

FOTO: Ekosen

IC paneli pomoću infracrvenih valova zagrijavaju predmete u prostoru i tako ga griju. Jedna od prednosti IC panela je manje početno ulaganje i jednostavna ugradnja. Prije svega, važno je izračunati potrebnu količinu panela s obzirom na kvadraturu prostorije koja se želi zagrijati.

“Ovdje je riječ o prostoru od 17 kvadrata bez izolacije pa smo se odlučili za dva panela koja smo stavili na strop radi bolje funkcionalnosti. Stavili smo jedan u hodnik koji je vezan na dnevni boravak, pa da kompletan prostor bude topliji”, otkrio nam je Matija Bukovčan iz Ekosena.

Foto: Ekosen

Za samo postavljanje bilo je potrebno pripremiti struju nakon čega se montirao nosač a potom i panel. Nakon samo nekoliko sati, prostor je bio spreman za grijanje, a riješio se i problem vlage što je ovoj obitelji jako važno.

Foto: Shutterstock/Ekosen

Kakva su iskustva Davorina Pašalića nakon ugradnje IC panela, pogledajte u video prilogu!

Komentari