GODIŠNJI KAKAV SANJAMO: posjetili smo vilu Lucy Lemon u Trogiru i oduševili se svime

U Marini kraj Trogira otkrili smo jednu fantastičnu vilu u kojoj nas je ugostila vlasnica Ana Poljak. Vila Lucy Lemon nalazi se na površini od 850 kvadrata, a stambeni dio prostire se na tri etaže i zauzima 360 metara kvadratnih. Njena izgradnje zbog izazovnog terena trajala je skoro četiri godine. Za tlocrtno rješenje bila je zadužena arhitektica koja je kuću projektirala u dogovoru s vlasnicima, a Ana se nakon toga posvetila uređenju interijera.

 


U prizemlju je smješten dnevni prostor s izlazom na terasu i bazen te toalet. Prvi kat rezerviran je za spavaće sobe, dok podrumski dio krije teretanu i saunu. Uz dnevni prostor, stube koje vode na kat zasigurno su najimpresivniji dio kuće.

Želja da svaka soba ima pogled na more postignuta je u tri od četiri sobe. Kroz cijeli prostor provlače se elementi industrijskog stila, a u svakoj prostoriji pazilo se i na najmanji detalj pa je skoro sav namještaj izrađen po mjeri. Budući da su unutarnji i vanjski dio zamišljeni kao cjelina, ali i s obzirom na bazen, na podu su keramičke pločice.

Foto: Croatia Finest Holidays

Dominira siva boja s detaljima u boji limuna, po kojem je vila dobila ime, a isprepliću se materijali poput drva, metala i stakla pa je rezultat suvremen i skladan interijer. Posebna pozornost posvećena je slikama koje je izradila slikarica Najda Elpeza po Aninim željama.

Foto: Croatia Finest Holidays

U kuhinjskom i blagovaonskom prostoru dominira dekor drva, a u kombinaciji sa staklom i ogledalima u ostatku prostora, postignut je savršen balans i ugodan prostor koji poziva na druženje. U dnevnoj sobi oduševljava staklena stijena i spektakularni pogled koji se pruža.

U velikim spavaćim sobama nalaze se samo osnovni komadi namještaja pa uz umjetničke slike dominiraju kreveti s visokim uzglavljem. Svaka soba ima i svoju kupaonicu i izlaz na balkon koji jamči privatnost.

Foto: Croatia Finest Holidays

Kuća je predviđena za 8 osoba, a pokraj grijanog bazena nalazi se blagovaonski dio na otvorenom, kameni roštilj i dječje igralište. Od plaže ju dijeli samo 150 metara.


Komentari