Izraditi tabure nikada nije bilo jednostavnije: imamo super prijedlog s detaljnim uputama

Izrada taburea na prvi pogled može zvučati kao nemoguć posao. No nije tako! Pogotovo ako ćete se odlučiti za naš prijedlog. Manji komadi namještaja poput taburea unose određenu dozu šarma u sve prostorije, a posebno dnevne boravke. Atraktivni su i ne zauzimaju previše prostora. Ovisno o obliku mogu poslužiti i kao stolići, noćni ormarići ili mala spremišta za sitnice.

 

 


Za izradu će vam biti potrebna automobilska guma, MDF ploča, spužva i tkanina.

Na MDF ploči izrežite krug koji ste prethodno izmjerili po promjeru gume i učvrstite ga na njezinu unutrašnjost kako biste dobili bazu za sjedenje. Nju smo koristili jer je ploča tanka no vi možete izabrati i neki drugi materijal. Učvrstite ju ljepilom i vijcima.

Nakon što je sjedište pričvršćeno, potrebno je gumu oblijepiti spužvom (prethodno ju izmjerite i pripremite za lijepljenje ) da bi se ljepilo primilo. Za bolje pričvršćivanje, ljepilo treba staviti i na gumu i na spužvu.

Za podnožje je kupljena okrugla ploča za stol čiji je radijus približno jednak radijusu gume. Premazana je maslinasto zelenom nijansom. Nogice su ostale u prirodnoj boji drva.

INDIZAJN

Nakon što se ljepilo na spužvi osušilo, budući tabure obučen je u vatelin na način da ga se klamericama pričvrstilo za gumu. Za kraj, tabure „obucite“ u materijal po želji koji treba pričvrstiti na isti način kao i spužvu.

Ovdje je odabran bukle no vi odaberite onaj koji se vama najviše sviđa. Nemojte zaboraviti postaviti nogice i vijcima pričvrstiti podnožje za gumu.

 

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Komentari