Salon budućnosti: frizeraj u koji dolaze slavni prava je tehnološka bajka

Poznati arhitektonski studio FGP Atelier koji stoji iza “ozbiljnih” projekata kao što je stadion u Mexico Cityju i impresivnih nebodera u Kini potpisuje uređenje novog salona Teda Gibsona, frizera slavnih i suradnika velikih modnih kuća Prada i Chanel

 

 

Frizerski saloni nerijetko su mjesta zavidne estetske razine i plijene svojim izgledom. Baš u takav salon vodimo vas ovaj puta, koji je doista neobičan arhitektonski projekt, ne samo po svome izgledu nego i po svim drugim obilježjima.

Arhitektonski studio FGP Atelier iz Chichaga stoji iza impresivnih projekata kao što su stadion u Mexico Cityju, urbani kompleks u Pueblu i tri nebodera visoka gotovo 500 metara u Kini. Ipak, u svoj su portfolio stavili i frizerski salon od stotinjak kvadrata u Los Angelesu. Riječ je o salonu Teda Gibsona, poznatog frizera slavnih koji radi i za velike modne kuće kao što su Prada i Chanel.

 

Foto: Rafael Gamo

Salon bi trebao postati prototip salona budućnosti pa se tako u priču, naravno, upetljala tehnologija. Arhitekt Francisco Gonzalez Pulido u salon je inkorporirao sustav glasovne kontrole Alexa koja funkcionira kao svojevrsni osobni asistent.

Što se tiče samog izgleda interijera, Pulido je crnim epoksidnim podom nasuprot bijelim nepravilnim jednicama stvorio jedinstven prostor ugodan za rad. Svaka od jedinica sastoji se od rebrastih stijenki napravljenih od laserom rezanog MDF-a s integriranim LED trakama postavljenima na svaki šesti do osmi utor. Rasvjeta, koja koristi do sedam boja, presvučena je akrilnom pločom, a svaku pojedinu traku moguće je aktivirati Alexom. Također, Aleksa omogućava glazbu i zanimaciju preko zvučnika i tableta koji se nalaze u svakoj jedinici.

Foto: Rafael Gamo

U nastavku vam donosimo još nekoliko fotografija ovog jedinstvenog projekta.

 

 

Izvor: Interiordesign.net

Komentari