IMA SVE ŠTO TREBA, PA I BAZEN: moderan, funkcionalan i prozračan obiteljski dom za četvero

Kuća u predgrađu Pariza prošla je temeljitu obnovu prije nego što su novi vlasnici uselili u nju. Sada je ona obnovljena, ali i prilagođena životu svih članova – bračnog para i njihovo dvoje djece bračnog. Zavirite u ovaj moderni obiteljski dom!

 

 

Kuća na kat zauzima površinu od 140 četvornih metara i nalazi se u predgrađu Pariza. Prije dolaska novih vlasnika prošla je temeljitu adaptaciju budući da nije renovirana posljednjih 40-ak godina te je postala pravi obiteljski dom. Renovacijom je obnovljena i osvježena, ali je i učinjena funkcionalnijom kako bi zadovoljila potrebe svih članova obitelji i bila u skladu s njihovim načinom života.

ELEGANCIJA NA SVAKOM KORAKU: moderan obiteljski dom u Ljubljani u neodoljivim trendi nijansama

FOTO: LES MURS ONT DESOREILLES

STVARANJE OTVORENOG PROSTORA

Stoga je prizemlje doživjelo rušenje zidova na nekoliko mjesta kako bi se kuhinja i ulazni prostor otvorili prema blagovanju i dnevnom boravku. Srušeni su zidovi koji su dijelili hodnik i kuhinju od boravka i blagovanja, a jedan kuhinjski zid dobio je veliki prozor koji gleda prema hodniku i stubištu.

Također, srušen je zid između boravka i blagovanja, budući da su to bile dvije odvojene prostorije.

FOTO: LES MURS ONT DESOREILLES

VIŠE SVJETLA U INTERIJERU

Ovako je ušlo znatno više svjetlosti u dom, a prostor izgleda prozračnije i prostranije, sve je znatno praktičnije te se vrlo lako izlazi na stražnje dvorište gdje je prekrasan mali vrt i bazen, koji je također doživio obnovu.

Cijela obitelj boraveći u dnevnoj zoni može biti zauzeta svojim obavezama i aktivnostima, a istovremeno povezana. Otvaranjem hodnika prema dnevnoj zoni iskorišten je prostor pored stepeništa i pretvoren u radni kutak za roditelje. U prizemlju se još nalazi i gostinjski toalet.

FOTO: LES MURS ONT DESOREILLES

Renovacija je obuhvaćala i garažu pored kuće koja je sada produžena, te je jedan njezin dio, onaj stražnji, koji gleda prema vrtu, pretvoren u mali studio za goste, ali prije svega bake i djede kada dođu u posjet. Tako je ova kuća postala prošireni obiteljski dom.

Prije i poslije: izvrsna adaptacija prizemlja obiteljske kuće

FOTO: LES MURS ONT DESOREILLES

Gornja etaža sastoji se od tri spavaće sobe, s tim da je najveća, roditeljska soba dobila i odijeljen garderobni prostor. Dvije dječje sobe, za sina i kćer, vrlo su funkcionalne i uređenjem prilagođene njihovom uzrastu.

Komentari