ELEGANCIJA NA SVAKOM KORAKU: moderan obiteljski dom u Ljubljani u neodoljivim trendi nijansama

Vlasnicima se svidio način uređenja njihova doma od strane GAO Arhitekata pa su ih angažirali i u svome novom, većem stanu. Za razliku od prijašnjeg, novi interijer nije više inspiriran minimalizmom i ne vlada bijela boja, nego je sve u znaku moderne klasike, elegancije i predivnih tonova plave, crne i sive

 

 

Petra Zakrajšek i Sara Hočevar iz studija GAO Arhitekti potpisuju uređenje prostranog modernog stana od 108 kvadrata u Ljubljani. Vlasnicima se toliko svidjelo kako su isti arhitekti uredili njihov prijašnji stan pa su ih odlučili opet angažirati.

“Dizajnirali smo stan s ljubavlju prema obitelji koja ostaje u njemu – njihova otvorenost, gostoprimstvo i nepokolebljivo samopouzdanje omogućili su nam da se prepustimo prostoru i njihovim željama. Klijenti su prilikom opremanja prethodnog stana bili odani bijelom minimalizmu, pa smo profinjenost i svježinu pokušali zadržati kao stil dizajniranja novog doma, ali na malo drugačiji način. To nam je bila polazna točka a onda smo sve nadogradili detaljima u lijepim kontrastima, nježnim bojama i različitim teksturama materijala”, ističu arhitekti.

Foto: Miran Kambič

 

Stan je prije uređenja doživio neke preinake – vlasnici su željeli da jedna prostorija postane dodana kupaonica pa su je spojili s glavnom spavaćom sobom. Tako je spavaća soba zaživjela kao ugodna i luksuzna oaza koja kombinira kupaonicu, spavaonicu i garderobu. Zaštitni znak ovoga prostora je samostojeća kada te tapete prekrasnog i nježnog cvjetnog uzorka.

Foto: Miran Kambič

U dizajniranju dnevne zone arhitekte je vodila ideja balansiranja modernog i klasičnog dizajna te zadovoljavanja svih potrebnih sadržaja. Kuhinjski dio je simetričan i s obje strane okružen visokim bijelim elementima, a kuhinjski otok u kontrastnoj crnoj boji i s uzorkom mramora djeluje i više nego otmjeno.

Dnevni prostor upotpunjuju mekani i jednostavni materijali koji sugeriraju udobnost i opuštanje te podovi slagani u riblju kost koji su donijeli klasiku i toplinu.

Komentari