PRAVI PRAZNIK ZA OČI: moderna koliba u snijegu s pogledom koji oduzima dah

I svi oni kojima zima nije omiljeno godišnje doba ne mogu ostati ravnodušni na prekrasne snježne prizore u prirodi u ovo doba godine. Stoga vjerujemo da ćete uživati u interijeru i eksterijeru kućica koje se nalaze u Finskoj, u Arktičkom krugu

 

 

Finci su majstori produkt dizajna i unutarnjeg uređenja, kao uostalom i cijela Skandinavija. A njihov način i kultura života i stanovanja mnoge oduševljava svojom jednostavnošću i modernom interpretacijom tradicije. Stoga, čak i ako niste ljubitelji zime, leda, minusa i snijega, svaki njihov interijer u prirodi, naročito u doba zime, pobudit će vašu pažnju. A obožavateljima najhladnijih mjeseci u godini, ovo će biti pravi praznik za oči i idealna “lokacija” za sanjarenje.

 

Foto: Arctic Tree House Hotel

 

Na samom Arktičkom krugu nalaze se mnoge kućice za odmor, a mi vam ovaj puta predstavljamo modernu kolibu koja je ustvari dio hotela Arctic Tree House Hotel napravljenog od zasebnih mini-nastambi. Inspirirane prirodom i nordijskom kulturom, sve kućice su pomno osmišljene zahvaljujući angažmanu arhitektonskog studija Puistoin. Već sama vanjština plijeni pažnju sa svojim drvenim pročeljem u kombinaciji sa staklom. Dakle, pravi primjer moderne arhitekture koji se oslanja na tradiciju finske gradnje.

Foto: Arctic Tree House Hotel

Svaka kućica prekrivena je šindrom te se svojim eksterijerom stapa s prirodom, kojeg čine planine i drveće. U kućici je sve što vam treba za savršen odmor – osim predivnog pogleda, tu je mini kuhinja, dnevni boravak i dvije spavaonice, od kojih je jedna u maloj niši do koje se dolazi ljestvama. Zid koji je okrenut pejzažu u potpunosti je izrađen od stakla, a svaka je kućica pažljivo postavljena tako da omogućava što jasniji pogled.

 

Foto: Arctic Tree House Hotel

U interijeru dominiraju prirodni materijali, prije svega svjetlo drvo, pamuk i krzno, što minimalistički uređenom prostoru daje toplinu i mekoću.

 

 

Komentari