Bez suvišnih zidova: šarmantni dvosobni stan otvorenog koncepta

Projekt uređenja dvosobnog stana od 48 četvornih metara potpisuje studio Zarysy, ispunivši želju mladog vlasnika da interijer bude otvoreni prostor, koji se po potrebi može i odvojiti. Pogledajte kako su dizajneri to riješili!

 

 

Donosimo vam prijedlog uređenja manjeg dvosobnog stana u Krakovu, u Poljskoj, čiji je vlasnik prije useljenja poželio neke prostorne preinake, kako bi svoj novi dom u potpunosti prilagodio svojim potrebama. Drugi zahtjev odnosio se na stil uređenja koji je u sebi trebao imati bezvremenski štih i ne robovati previše trendovima, ali da istovremeno bude poseban po nekim elementima.

Poštivajući zahtjeve vlasnika, dizajnerski studio Zarysy predložio je neke preinake u tlocrtu te opremio stan kombinirajući klasiku, minimalizam i moderni stil, a sve je začinio neobičnim odabirom uzoraka na keramici kao i unošenjem ružičaste i tamnozelene u interijer.

 

3D vizualizacija: ZARYSY studio

 

Kako bi se prostor dnevnog boravka, kuhinje, hodnika i spavaće sobe povezao, srušeni su zidovi koji su ih dijelili, a namještajem i pomičnim staklenim stijenama (kao što se vidi na primjeru dolje) omogućeno je stvaranje privatnosti, kada to vlasnik želi, a prostor i dalje ostaje transparentan i povezan.

Kuhinja se potpuno povezala s boravkom u jedan prostor, a vizualno ih dijeli šank od tamnozelenog iverala, koji ujedno ima ulogu i blagovaonskog prostora. Ovaj prostor originalnim čine keramičke podne i zidne obloge istog uzorka, no u različitim bojama. To je minimalistički koncipiranoj kuhinji dalo dinamiku i posebnost.

Boravak je od spavaće sobe fiksno odijeljen velikim bijelim garderobnim ormarom, te pomičnom staklenom stijenom, koja je vrlo efektan ukrasni detalj na zidu boravka.

 

3D vizualizacija: ZARYSY studio

 

Dizajneri su se poigrali i dijelom zida na kojem se smješteni radni  i glazbeni kutak. Zamišljen je kao jedinstvena cjelina, koja se staklenim vratima odjeluje i svaka postaje dio druge prostorije.

 

3D vizualizacija: ZARYSY studio
Komentari