STILSKA DIVOTA: svijetao stan inspiriran nijansama sunca, neba i mora

Dizajner Ivan Pozdnjakov osmislilo je interijer koji u potpunosti odražava njegove vlasnike. Trosobni stan u moskovskoj novogradnji prepun je veselih i vedrih tonova te isijava pozitivnom energijom

 

 

 

Stan od 120 četvornih metara u Moskvi dočekao je svoje prve stanare. Iako je riječ o novogradnji, vlasnici su prilikom angažiranja dizajnera Ivana Pozdnjakova ipak zahtijevali tlocrtne izmjene. Postojeći tlocrt napravio je od stana labirint uskih dugih hodnika i malih soba. Dizajner je zato predložio kombiniranje kuhinje, dnevnog boravka i hodnika u jedinstven prostor kako bi soba bila vizualno veća i svjetlija.

Meka siva sofa u boravku odvaja prostor za kuhanje od prostora za sjedenje, dok drvene lamele odjeljuju prostor hodnika i “maskiraju” ulaz u kupaonicu.

 

FOTO: ALEKSANDER VOLODIN

No, to nije jedini način na koji se unijelo svjetlo i prozračnost u prostor. Jedan od zahtjeva bila je promjena keramičkih pločica u kuhinji te kupaonici, kao i kupaonskih ormarića. Novi uzorci i boje sada prate stil uređenja i atmosferu koja vlada u stanu. Za stilski cjelovit izgled interijera, sve prostorije koriste jednu shemu boja.

Zasićene i dinamične boje u kombinaciji s bijelim zidovima čine posebno vedru, modernu stilsku priču ne samo u dnevnoj zoni nego i ostatku stana. Priča je to prepuna sunca, inspirirana nijanasma neba i mora, baš kako su htjeli vlasnici.

 

FOTO: ALEKSANDER VOLODIN

U dječjoj sobi nalazi se zanimljiv krevet u obliku šatora koji osim za spavanje služi i kao savršeno sklonište koje će potaknuti dječju maštu. Tomu također uvelike pomažu svjetiljke u obliku balona, ​​uz pozadinu kreativno pobojanih zidova sa ​​siluetom planinskih vrhova.

Glavna kupaonica izvedena je u kontrastnim bojama koje će ujutro djelovati osnažujuće. Druga kupaonica popločana je istim podom kao i hodnik. Zbog visokog zrcala, soba se čini veća nego što zapravo jest.

 

Izvor: Elledecoration Russia

Komentari