BLAGDANSKI UGOĐAJ NA SKANDI NAČIN: zavirite u dom koji voli jednostavnost i prirodu

U domu nizozemske stilistice Adriane van den Berg kojeg krase veliki prozori i jednostavan dizajn inspiriran skandinavskim stilom sve je dobilo predivan praznični ugođaj.

 


Za nizozemsku obitelj van den Berg – Adrianu i Daana te njihovo četvero mališana Božić je već počeo. Budući da je Adriana stilistica i da djeca jedva sudjelovati u ukrašavanju doma, nije imalo smisla čekati kraj prosinca i Badnjak.

Foto: Muk van lil

Gradska kuća u Windesheimu s prekrasnim velikim prozorima prepuna je dječje cike, ali i mirisa svježeg zimzelenog bilja i profinjeniih, jednostavnih dekoracija koje će oduševiti poklonike minimalizma, skandinavskog stila te prirodnog štiha u interijeru.

Foto: Muk van lil

Njihov dom je prava oaza skandinavskog dizajna kojega krasi jednostavnost – neutralni tonovi bijele, sive te crne u akcentima, prirodni materijali i elementi inspirirani prirodom, drvene površine te zelenilo, pa je i uređenje usklađeno s interijerom.

Foto: Muk van lil

“Volim ukrasiti kuću da odiše božićnim ugođajem, i uvijek imam jasnu ideju. Ukrasi, drvce, pokloni… moraju biti suptilni i diskretni. Na božićno jutro, nakon crkve, ovdje se okupljaju naši prijatelji i obitelj i upravo ukrasi čine kuću toplom i ugodnom”, izjavila je stilistica za časopis MiCasa te dodala kako je za nju i supruga Daana Božić posebno vrijeme zbog okupljanja obitelji i prijatelja, ali i zbog prilike za promjenu interijera.

Foto: Muk van lil

Adriana je u uređenju bila inspirirana časopisima za uređenje interijera i Instagramom te priznaje:

“Redovno svakog Božića mijenjam dekoraciju. Volim razmjenjivati neke detalje sa svojim prijatljima, kupovati na buvljacima i trgovinama rabljenih proizvoda. Također surfam internetom u potrazi za povoljnim cijenama i zanimljivim artiklima”, otkrila je.

Foto: Muk van lil

Božićno drvce nalazi se u prostranom hodniku, jer u dnevni boravak ne bi stao takav veliki primjerak, kakav žele svi članovi obitelji. Svaki kutak je ispunjen dekoracijama, no kako su rađeni od prirodnih materijala i u neutralnim tonovima, ne djeluju nimalo napadno. Dom je i, ovako obilno okićen, i dalje zadržao prozračnost svojstvenu skandi stilu!

Foto: Muk van lil
Komentari