KAO NA LADANJU: topao i jednostavan dvoetažni stan s atmosferom seoske kuće

Dvoetažni gradski stan, čiji projekt uređenja potpisuje Amai Studio izvrstan je spoj modernog i rustikalnog. Korištenje drveta, a naročito u obliku stupova i stropnih greda unijelo je atmosferu ladanjske kuće.

 


Provesti vikend u nekoj seoskoj kući daleko od grada vjerojatno je san mnogih. Obitelj iz Madrida odlučila je svoj san živjeti na gradskom asfaltu, odlučivši životni prostor u sredštu grada urediti tako da pruža takvu atmosferu. No, pritom, ovaj dvoetažni stan nije izgubio nimalo od tražene modernosti i funkcionalnosti.

I doista, prvi dojam koji pruža ovaj dom jest da ste u modernoj, ali spokojnoj i ugodnoj kolibi daleko od grada. Dvoetažni stan vješto spaja skandinavski i rustikalni stil. Na neutralnu svijetlu bazu i elemente inspirirane skandi stilom dodano je prirodno drvo koje je utoplilo prostor, ali i donijelo rustiku.

Foto: Amai Studio

Drvo je najviše zastupljeno kao stropna obloga, ali i podna odnosno na stepeništu te stupovima koji se provlače kroz interijer. Nije uobičajeno da gradski stan ima drvene stropove, što ovaj interijer čini još posebnijim.

Za ovakav sjajan rezultat zaslužan je studio Amai, kojeg je obitelj angažirala za projekt uređenja. Njihov glavni zahtjev upravo je bio moderan, funkcionalan i topao interijer povezan s prirodom što je i postignuto nakon adaptacije. Visoki stropovi koje ima prva etaža omogućili su da grede ne zaguše prostor, a otvoreni prostor idealnim domom za obitelj.

Foto: Amai Studio

 

Budući da u prostoru živi i dvoje male djece, komunikacija između različitih zona bila je presudna. Kuhinja se adaptacijom potpuno otvorila prema dnevnom boravku, gdje se ponavljaju boje poput bijele i bež kako bi se održao sklad unutar prostora. U ovom prostoru je i dječji kutak za igranje.

Foto: Amai Studio

Unutar dnevnog prostora je i radni prostor ispod stepeništa koje vodi na gornju etažu gdje su smještene tri sobe – roditeljska te dvije dječje od kojih jedna još nije u funkciji.

Foto: Amai Studio
Komentari