Šarmantna oaza od 55 kvadrata usred grada nudi tišinu i mir

Zgrada stara gotovo 130 godina krije prekrasno uređen stan, inspiriran skandinavskim stilom. Dodatni adut je balkon koji nudi pogled u stražnje dvorište.

 


Starinski stanovi inspirirani skandinavskim stilom, u kojima se isprepliće staro i novo, mnogima su omiljeni tipovi interijera. Pronašli smo jedan takav dvosobni stan od 55 četvornih metara u Stockholmu, u zgradi koja je sagrađena daleke 1898.

Foto: Entrance Makleri

Stan je tijekom svoga dugog postojanja doživio niz adaptacija i preinaka, a posljednja je bila prije nekoliko godina. Tom obnovom sačuvano je sve što je bilo zanimljivo u stanu kako bi se sačuvao njegov autentični duh, a prostor je dodatno moderniziran i prilagođen suvremenom načinu života.

Foto: Entrance Makleri

Interijer ima drveni seljački pod, visoke stropove, velike prozore i sobna vrata te koncept soba iz koje vode jedna u drugu, sve tipične elemente starih građanskih stanova. Iz hodnika se ulazi u dnevni boravak koji s jedne strane vodi u spavaću sobu a s druge u kuhinju. Adaptacijom su kuhinjska vrata maknuta tako da se kuhinja otvorila prema boravku u kojem je i  veliki blagovaonski stol.

Foto: Entrance Makleri

Tako se stvorila velika socijalna zona koja je uvijek najbitnija u svakom životnom prostoru. Cigla i crni okviri na mjestu gdje su bila velika dvostruka vrata dali su prostoru poseban šarm i dašak industrijskog stila.

Foto: Entrance Makleri

Spavaća soba vrlo je jednostavno uređena, u svijetlim tonovima, kao i ostatak stana. Pored velikog kreveta, našlo se mjesta za veliki ugradbeni ormar s kliznim vratima te naslonjač u uglu, kao idealno mjesto za čitanje i slušanje glazbe.

Foto: Entrance Makleri

Dodatno mjesto za pohranu stvari nalazi se u hodniku, u ugradenom ormaru s kliznim vratima i frontama na kojima su ogledala.

Foto: Entrance Makleri

Veliki adut stana je njegova pozicija te balkon koji je vrlo rijedak u starinskim stanovima. Stan je okrenut na stražnje dvorište tako da nudi tišinu i mir, a iz dnevnog boravka izlazi se na balkon koji funkcionira kao njegov produžetak.

Foto: Entrance Makleri
Komentari