Plava rapsodija podno Sljemena. Pogledajte kako su svoj dom od 40 kvadrata Anamarija i Dario sami uredili

Dario je budući inženjer građevine, a njegovoj supruzi Anamariji strast su lijepi interijeri. Mladi bračni par udružio je snage i uz pomoć dva majstora, uredio svoj stan u novosagrađenoj kući u zagrebačkim Remetama

 

 

Divno je kada ste esteta i obožavate sve vezano uz interijere, a imate “tehničku” podršku u svome životnom partneru. To je dobar put da na najbolji mogući način ostvarite svoje želje vezano uz vaš dom i izvučete funkcionalni i stilski maksimum. To se dogodilo bračnom paru Anamariji i Dariju. Ona je strastvena ljubiteljica interijera koja na svome Instagram profilu @aestheticmagnetic objavljuje fotografije svoga doma, a on završava studij građevine. Zajednički su, uz pomoć dva majstora poznanika, uredili stan u zagrebačkim Remetama koji se nalazi u prizemlju te ima stražnji izlaz koji vodi na terasu. Neveliki interijer od 40 kvadrata prije preuređenja bio je u roh bau stanju, tako da je bilo potrebno obviti puno radova da bi dobio svoj konačni izgled.

 

Foto: Privatni arhiv

“Instalacije za grijanje, struja i voda već su bili provedeni. Mi smo krenuli s pregrađivanjem prostorija, dodatnom toplinskom izolacijom, stavljanjem gipsanih zidova, premještajem i razvodom struje po cijelom stanu te na kraju postavljanje podova kao i završnih radova bojanja”, objašnjava Anamarija Udovičić Pavlinović dodajući kako je njezin suprug Dario Pavlinović bio zadužen za izračune, mjere i crtanje.

To im je pomoglo da prostor maksimalno iskoriste, do posljednjeg centimetra, i stvore ne samo ugodan i lijep nego i funkcionalan dom. U interijeru se nalaze dnevna soba s malom kuhinjom i šankom koji služi za blagovanje, zatim spavaća soba, hodnik i kupaonica. Kako stan nije velik, baza mu je neutralna paleta boja, prije svega bijela a akcentima u plavim, ružičastim i crnim tonovima. Plava, crna i bijela inače su omiljene boje supružnika.

Foto: Privatni arhiv

“Nastojali smo ga na sve načine vizualno povećati i stvoriti dojam dubine pa smo se radi toga odlučili na veliko zlatno ogledalo u hodniku kao i na tapetu iznad uzglavlja kreveta koja nam je zasigurno jedan od najdražih detalja u cijelom stanu”, otkriva Anamarija te dodaje kako su akcentima u svijetloplavoj željeli stanu dati karakter te razbiti i osvježiti klasično crno-bijelu kombinaciju. Ružičasta je ovdje u ulozi stvaranja razigranosti prostora.

Što se stilskog usmjerenja tiče, nastojali su kombinirati klasične elemente sa suvremenim dizajnom. Tako se u cijelom interijeru pariški šik isprepliće s art decoom, starinsko s modernim.

 

Foto: Privatni arhiv

“Visoki stropovi, štukature, baršunasti namještaj te zlatni detalji bili su “must have” za naš stan, iako smo znali da to neće biti nimalo lagan zadatak zbog male kvadrature, standardne visine stropa i prozora te svim ostalim pojedinostima koje takvi stanovi imaju, za razliku od našega”, tvrdi Anamarija. Budući da je stan tek nedavno uređen, postoji u njemu puno elemenata koji su privremeni, a mladi par malo po malo sve dovodi u red. Sada su na redu još neki art deco detalji.

 

Foto: Privatni arhiv

Unatoč prostornim ograničenjima i detaljima koji tek slijede, Anamarija i Dario zadovoljni su svime što je do sada napravljeno. Izrazito su ponosni na činjenicu da su postigli funkcionalnost te uspjeli pronaći dosta mjesta za odlaganje što im je bilo od presudne važnosti s obzirom na površinu. Tako, primjerice, kutna garnitura u boravku ima i ležaj i spremnik, a krevet u spavaćoj sobi također ima skladišni prostor. U kupaonici se ispod umivaonika u bijeloj polici nalazi i skrivena perilica za rublje.

 

Komentari