Smirenost i harmonija neutralne palete u svom najboljem izdanju

Moskovski stan skromne kvadrature od svega 40 četvornih metara, ali svakako odličnih ideja i zamisli osmislio je moldavski dvojac koji se krije iza imena Curly studio

 

 

Dovršen 2014. godine, ovaj stan u Moskvi odmah je pokupio simatije arhitekata i dizajnera diljem svijeta. Ovaj je interijer odličan primjer kako u potpunosti iskoristiti prostor površine 40 m2, a da se pritom sačuva toliko važan osjećaj prostranosti. Prvi korak u postizanju takva dojma bio je srušiti pregradni zid i vizualno povezati spavaću sobu s dnevnim boravkom. Spavaća soba je i dalje zasebna cjelina, ali “zatvorena” staklenom stijenom kroz koju dopire prirodno svjetlo.

 

Curly Studio
Foto: Curly Studio

 

Kao i u svakom stanu manje kvadrature, i u ovom je stanu bilo potrebno potražiti što bolja rješenja za dodatni spremišni prostor. U tu svrhu u ovom stanu iskorištene su zidne niše, kao i povišen podest kreveta koji je pretvoren u dodatni prostor za skladištenje stvari.

 

Curly Studio
Foto: Curly Studio

 

Svijetli zidovi i podovi u kuhinji, dnevnoj i spavaćoj sobi kao da se međusobno stapaju, stvarajući tako privid veće kvadrature, dok se nježnom neutralnom paletom namještaja, dekorativnih tekstilnih dodataka i nježne neutralne plave boje na tri zida stvorio dojam povezanog, harmoničnog prostora koji odaje dojam spokoja i čistoće.

 

Curly Studio
Foto: Curly Studio

 

Jedno od boljih rješenja u ovom stanu svakako su keramičke pločice – ovako postavljenje stvaraju zanimljiv i nenametljiv uzorak, ali i iluziju veće dubine prostora.

 

Curly Studio
Foto: Curly Studio

 

Kako se ne bi doimao dosadnim, u ovom stanu kreativni dvojac poigrao se različitim dekorativnim motivima i teksturama: prugice na tepihu suprotstavljene su zanimljivom dezenu keramičkih pločica u kupaonici i kuhinji, ravni zidovi u kontrastu su sa zidom obojene opeke u dnevnoj i spavaćoj sobi… Toliko različitosti, a opet toliko vizualno ujednačen prostor kojem je i dalje jedna od glavnih odlika njegova neodoljiva jednostavnost.

 

Curly Studio
Foto: Curly Studio
Komentari