ŽUTA I PLAVA KAO MOĆNI AKCENTI: elegantan i moderan stan koji pršti optimizmom

Prostrani trosobni obiteljski stan u Sankt Peterburgu dizajner Anton Bazalijskij zamislio je kao modernu i ugodnu oazu u kojoj glavnu ulogu igraju boje, prije svega one koje su u ulozi akcenata

 


Donosimo vam projekt uređenja građanskog stana iz 2018. godine, koje potpisuje ruski dizajner Anton Balinjskij. Interijer se nalazi u Sank Peterburgu, a njegovi vlasnici su mlada tročlana obitelj. Njihov zahtjev bio je moderan i ugodan interijer, s upečatljivim detaljima i komadima namještaja, koji će pomalo koketirati s trendovima, ali i klasikom.

Foto: Maxim Maximov

Naglasak je također dan na funkcionalnost kako bi se zadovoljile sve potrebe stanara, a dizajner je dodao, kroz materijale i teksture i dašak luksuza i elegancije. Posebnost u interijer su unijeli sjajni detalji i manji komadi namještaja te arhitektonska rješenja poput onoga u hodniku.

Foto: Maxim Maximov

Iz hodnika koji ima kubus u središtu sa skladišnim i garderobnim prostorom s jedne strane se pruža dnevna zona, a s druge privatna s roditeljskom sobom i ekstravagantnom kupaonicom te dječjom sobom. U stanu se još nalazi i moderna manja kupaonica s tuš kabinom.

Foto: Maxim Maximov

Na neutralnu osnovu bijele, bež i svijetlo sive dizajner je odlučio staviti jake kolorističke akcente – prije svega žutu i plavu te u manjoj mjeri crvenu i maslinasto zelenu.

Foto: Maxim Maximov

Žuta i plava kao kontrast smirujućoj neutralnoj podlozi u kombinaciji s toplinom koju pruža svijetlo drvo unijele su dinamiku, vedrinu i optimizam u prostor te u nekim trenucima djeluju poput kolorističke eksplozije.

 

Komentari