MALI DVOSOBNI STAN: savršen primjer kako kombinirati crvenu i sivu i pridružiti im drvene površine

Neutralne boje poput bijele, sive i crne vole akcente u jarkim nijansama, u što se možete uvjeriti na projektu uređenja malog interijera u Varšavi. Prekrasna i dinamična nijansa crvene provlači se dnevnom zonom na sivoj podlozi, dok je u spavaćoj kao osvježenje sivoj dodana zelena u obliku bilja

 


Zavirite u mali stan u centru Varšave, površine 45 četvornih metara, čiji je glavni adut, osim funkcionalnosti, akcenti u crvenoj boji. Stan je projektirao i opremio dizajnerski studio SAS, koji je vlasnicima, mladom paru, predložio da dominaciju sive osvježe akcentom u nekoj jarkoj boji ili biljem te uvođenjem drva kao materijala. Vlasnici su prihvatili crvenu kao akcent u dnevnoj zoni te bilje kao akcent u spavaćoj sobi.

Foto: SAS studio

Drvo se vlasnicima također svidjelo kao prijedlog tako da su podne obloge stavljene u veći dio stana s izuzetkom kupaonice te je dio namještaja napravljen od njega.

Po mjeri su tako napravljene  drvene police u dnevnoj sobi, blagovaonski stol, dio kuhinjskih elemenata, ugradbeni ormar koji dijele hodnik i spavaća soba te kupaonski ormarići te većina ostaloga namještaja.

Foto: SAS studio

Kako bi dobili više mjesta, dizajneri su srušili zid koji je dijelio hodnik od dnevnog boravka te stavili kratku staklenu pregradu kako bi se prostor barem vizualno odijelio. Dojam prostornosti stvorio je prvi dio ugradbenog ormara sa staklenim frontama koji privlači svjetlost. Ormar se nastavlja sve do spavaće sobe, ali s frontama u dekoru drveta. Unutar spavaće sobe smješten je uz prozor i mini radni kutak.

Foto: SAS studio

Osim što se ormar nastavlja iz hodnika u spavaću sobu, isti postupak ponovljen je s podnim oblogama. Vintage crno-bijele keramičke pločice geometrijskog uzorka koje su stavljene na kuhinjski zid, pojavljuju se i na podu hodnika te dijela spavaće sobe.

 

Komentari