Filmski interijeri koje volimo

Dolazi nam doba romantičnih i obiteljskih filmova. Zauzet ćete svoju omiljenu poziciju na kauču; pripremiti kokice, stisnuti play i pred vama se otvaraju dva sata nekog drugog života koji vas uvlači u svoju priču. Suosjećate s likovima, doživljavate ih kao nekoga iz svoje okoline, navijate za njih. A znate li zašto?

Uz naravno dobar scenarij, glumu i režiju atmosfera filma uvelike ovisi o interijerima u kojima se radnja odvija. Ne samo da oni govore mnogo o likovima, njihovom stilu života i interesima, već doprinose i osjećaju pripadnosti i prepoznavanja gledatelja. Gledajući unatrag, filmovi su zapisi trendova iz prošlosti i njihovih kombinacija. Njihovi setovi i danas inspiriraju mnoge. Koliko je samo interijera za koje ste poželjeli da su vaši; da u njima možete boraviti?

Donosimo vam nekoliko primjera koji su osvojili publiku diljem svijeta. Ne samo zbog priče već upravo zbog interijera zbog kojih vas je upravo ta priča i razoružala.

 

It’s complicated – 2009

Nije teško voljeti film s Meryl Streep u glavnoj ulozi no njen topao kalifornijski dom osvojio je ljubitelje druženja s prijateljima u kuhinji uz malo slasnih zalogaja. Naoko jednostavan, ovaj je dom primjer tradicionalnog američkog stila – veliki otvoreni prostori, neutralne boje i mekani materijali.

 

Eat, Pray, Love – 2010

Julia Roberts, miljenica Amerike, putovala je Italijom, uživala u hrani, a zatim tražila mir u Aziji. Pronašla je ljubav, na filmu, a gledatelji su pri tom uživali u ideji tzv. dolce vitae trenutka na više kontinenata upravo zahvaljujući filmskom setu, bogatom detaljima.

 

Something’s Gotta Give – 2003

Kako izgleda američka kuća na plaži? Ako u njoj živi lik kojeg glumi Diane Keaton riječ je nježnim pastelnim bojama i klasičnom no nenametljivom namještaju koji trpi sve trendove. Naravno, takva kuća mora imati kamine, tople podove, mnoštvo jastuka… zašto biste uopće išli na plažu kad možete biti u interijeru?

50 Shades of Grey – 2015

Film koji je ostavio većinu ženske publike bez daha pokazao je jedan od raskošnijih filmskih interijera današnjice. Penthouse, velike staklene stijenke, bogatstvo materijala i detalja bez suvišnog namještaja… ukratko luksuz  je njegova glavna odrednica. Tjera vas da želite vidjeti još više, zar ne?

 

Down with Love – 2003

Sasvim drugačiji luksuz pokazali su scenografi filma Down with Love čija se radnja odvija ranih 60-ih godina 20. stoljeća. Ne čudi zbog toga što je ova scenografija oličenje vrhunca dizajna tog perioda. Hrabre i intenzivne boje i zanimljivi detalji učinili su ovaj film još zabavnijim i privlačnijim.

 

Komentari