Dvoetažni stan u Stockholmu

Svjetao i moderan potkrovni stan nalazi se u Stockholmu, a prostire se na 177 četvornih metara na dvije etaže. Kroz cijeli stan proteže se bjelina i svjetlost, uz iznimku podne obloge u živahnoj toploj nijansi. Najimpresivnija odlika stana jest dio poda na gornjoj etaži koji ostakljen, zbog čega svjetlost slobodno prolazi cijelim prostorom, s jedne na drugu etažu.

Kuhinja je spojena s dnevnim boravkom i dijelom za blagovanje u jedinstveni prostor koji povezuje ista paleta boja na stropu i zidovima. Sve površine u stanu su sjajne i reflektirajuće, zbog čega se dojam svjetline dodatno pojačava. Drvene stepenice koje vode na gornju etažu u tamnoj su nijansi, ali naglašavaju ih ugrađena rasvjetna tijela. U prizemlju je smješten centralni prostor, spavaća soba i mala radna soba, a na katu se nalazi dodatna spavaća soba s loungeom odmah iznad dnevnog prostora.

Stan uređen u modernom skandinavskom stilu, lišen suvišnih detalja, a ista paleta boja povezuje cijeli objekt u jedan veliki prostor, vizualno ga lišavajući granicaizmeđu pojedinih prostorija.

Više fotografija pogledajte u našoj galeriji. Kako se vama čini stan?

Izvor: Tradition

Komentari