Stan arhitektice Hande Koksal

Jedna od arhitektica koja nam je otvorila vrata svog doma tijekom putovanja u Istanbul je Hande Koksal. Stan je smješten u srcu grada na Bosporu, a nalazi se u prizemlju stare zgrade industrijskom štiha.

Prostire se na 150 četvornih metara, od čega najveći dio zauzima prostran i udoban dnevni boravak. Ta prostorija od 65 kvadrata spojena je s radnim kutkom na jednoj i blagovaonicom na drugoj strani.

Kuhinju od ostatka otvorenog prostora odvaja zid, no ugrađeni prozor omogućava interakciju u svim dijelovima interijera. Arhitektica je pri uređenju kombinirala staro i novo, moderno i starinsko, pa se tako u ponekim detaljima poput djedovih šešira može vidjeti četrdesetogodišnja starost stana.
“Ne volim jako svjetla i sterilna mjesta. Volim taj osjećaj da netko živi u stanu. Htjela sam taj osjećaj odraziti kroz materijale”, ističe arhitektica.

Dio stana opremila je namještajem koji je sama osmislila, dio su starine, a ostatak sitnice s putovanja i drage uspomene. Sve to ukomponirano je u bjelinu zidova i podnih obloga, a ujedno je to njen recept i stilski potpis interijera koje osmišljava i uređuje sa svojim studijem Hande Koksal Interiors.

“Svi predmeti, sitnice koje kupimo na putovanjima, stvari iz antikvarijata, djela suvremenih umjetnika, grafički dizajn japanskog umjetnika na zidu…pokušavamo sve to što volimo uklopiti u  bijelu osnovu stana tako da još ljepše odražava naš život”, zaključuje simpatična Hande Koksal.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Slike pogledajte u našoj galeriji

[

Komentari