KAMENA BAJKA: kuća za odmor s vrtom i pogledom koji oduzimaju dah

Svi povremeno želimo otići na neko zavučeno i tiho mjesto kako bi malo ostali sami sa sobom, uživali u tišini, miru i obnovili se. Kuća koju vam predstavljamo upravo je jedno takvo zdanje od kamena okruženo mediteranskim raslinjem i zelenim brežuljcima

 

 

U ovoj kući, u talijanskoj pokrajini Umbriji, sve djeluje idilično: od mediteranskog vrta ispunjenog lavandom, ružmarinom, timijanom i stablima naranče, starinskog bazena i terase pa sve do unutrašnjosti sa svodovima i kamenim lukovima koja odiše nostalgijom, toplinom i spokojem.

Kamena kuća nalazi u malom selu Spello nudi osjećaj da je vrijeme stalo i boraveći u njoj, s pogledom uperenim u zelene brežuljke, lako možete zaboraviti koji je dan i gdje se uopće nalazite. Da, ovo je savršeno utočište od grada, asfalta i buke.

Upravo to su htjeli postići vlasnici Andrea i Feliciano kada su odlučili adaptirati ovu kuću površine 120 kvadrata. Svaki slobodan vikend provode ovdje, a tijekom ljeta povremeno je i iznajmljuju. Debeli zidovi nude mir, ali i hlad, pa klima nije ni potrebna.

Kuća se sastoji od dnevnog boravka s kuhinjom, koje imaju izlaz na vrt, te tri spavaonice od kojih svaka ima svoju kupaonicu i svaka priča svoju kolorističku priču. Cijela kuća odiše autentičnošću i povezana je s tradicijom, kako talijanskom, tako i drugima.

 

Foto: Septimius Krogh

U dnevnom boravku i kuhinji vlasnici su, umjesto klasičnih, samostojećih komada namještaja, sagradili fiksni. Kuhinja je tako zidana, kao i sofa kojoj su dodani jastuci. Crna boja i akcenti u zelenoj i žutoj stvorili su sjajan kontrast s bijelom, koja je baza.

Foto: Septimius Krogh

No, kuća ima i suvremeni touch: stari ugradbeni ormar sa shabby frontama skriva tv prijemnik a podovi su dijelom prekriveni epoksidnom smolom, kao i unutarnje stubište.

Foto: Septimius Krogh

Spavaće sobe razlikuju se po bojama: plavoj, crvenoj i žutoj, a svaka s temom nadahnutom putovanjima vlasnika. Plava soba inspirirana je Mediteranom, naročito Marokom, crvena Kinom, a žuta Indijom. Ova posljednja soba, ima zaseban ulazi i ne komunicira izravno s ostatkom interijera. Blago je ukopana u pod pa otuda i nedostatak velikih vanjskih otvora.

Foto: Septimius Krogh
Komentari