Kamena ljepotica u nacionalnom parku: savršen odmor u kući čijem je šarmu teško odoljeti

Stare kamene kuće same su po sebi atrakcija, a kada se tome doda i da se nalazi u nacionalnom parku i da je nedavno adaptirana, onda je ovakvo zdanje pun pogodak za one koji žele nezaboravan odmor, mir i maksimalno opuštanje

 


Kamene kuće uživaju veliki interes bez obzira gdje se nalazile. Volimo taj starinski štih, jednostavnost ali i okoliš budući da su nerijetko u atraktivnom okolišu. Ova u koju vas vodimo okružena je doista predivinim okolišem budući da se nalazi u Provansi, u srcu nacionalnog parka Alpilles i blizini mjesta Saint-Rémy-de-Provence.

Foto: Le mas de cinq sous

Arhitekti Jean i Arthur Bosc i stilist Marc Abelin dali su novi život ovoj kamenoj kući i pretvorili je u pravu ljepoticu, a cjelokupnom dojmu oduševljenja i divljenja uvelike doprinosi i prirodno okruženje i pogled na planine.

Foto: Le mas de cinq sous

S površinom od 250 četvornih metara ova tipična seoska kuća katnica nudi četiri spavaće sobe, veliki dnevni boravak s restauriranim kamenim kaminom, prostranu kuhinju s prekrasnom bojom ormarića i uzorka mramora na radnoj plohi te blagovaonicu.

Kuhinja s blagovaonicom ustvari je nadograđeni dio koji se arhitekturom savršeno uklopio u postojeće zdanje.

Foto: Le mas de cinq sous

U kući vlada vintage šarm i vješto ispreplitanje autentičnih i modernijih materijala – kamena, mramora, drva i čelika. Sve to stvorilo je topao, suvremeni ambijent koji se oslanja uvelike na tradiciju. Stari i moderni komadi namještaja stapaju se u savršeni sklad kojem je teško odoljeti.

Foto: Le mas de cinq sous

Spavaonice su raspoređene na dvije etaže – na donjoj je jedna velika s pripadajućom kupaonicom, dok su na katu još tri spavaće sobe koji stilom uređenja slijede ostatak prostora.

Foto: Le mas de cinq sous
Komentari