GARSONIJERA ZA NAJAM: 26 dobro raspoređenih i još bolje uređenih kvadrata

Kratkoročni najam i dalje je vrlo popularan oblik smještaja. Ali, kako je sve više takvih interijera dostupno, angažman dizajnera  pokazao se kao dobar način za privlačenje kupaca.

 


Garsonijera od 26 četvornih metara nalazi se poljskom gradu Poznanju, a za njezin izgled zaslužan je dizajnerski studio Wonderland. Rezultat je i više nego dobar jer se dobio lijepo uređen apartman koji ima sve potrebno za ispunjenje svoje namjene.

Raspored u stanu je vrlo jasan i jednostavan. U jednoj prostoriji nalaze se čajna kuhinja, kutak za blagovanje i kutna garnitura koja se može razvući te postaje mjesto za spavanje.

Budući da se radi o studio apartmanu koji se iznajmljuje na kraći period, skladišni prostori nisu bili prioritet. Iako male, kupaonica i čajna kuhinja su dobro opremljene i odišu praktičnošću, ali i stilom.

Dizajneri su nastojali unijeti u prostor nešto što će privlačiti pozornost i biti glavni stilski akcent te tako potaknuti potencijalne goste da se odluče za ovo mjesto.

Foto: Kamil Brycki

Tako je zid pored sofe ukrašen lajsnama i pobojan u svijetlo zeleno postao središnja točka sobe a njegova boja je naglašena kontrastom s ukrasnim jastucima, tapeciranim stolcima i ormarićem s dekorom drveta, rađenim po mjeri. Kombinacija boja, materijala i volumena čini cijeli prostor ugodnim, prozračnim, mladenačkim i punim života.

Komoda na TV zidu postavljena je na pod kako bi mogla poslužiti kao dodatno mjesto za sjedenje.

Foto: Kamil Brycki

Kupaonica se nalazi iza TV zone, a trik za bolje iskorištavanje njezinog prostora bila je ugradnja unutarnjih vrata koja se otvaraju prema van.

Prostor kupaonice potpuno je promišljen da bude funkcionalan, ugodan i da izgleda veći nego što jest. Stoga, osim izdašnih skladišnih prostora, prostor za tuširanje ima ukopani kanal, tako da se površina kupaonice čini većom.

Foto: Kamil Brycki

Čajna kuhinja je također vrlo kompaktna i dobro promišljena s ugodnom kombinacijom nijansi. Budući da se nalazi na kutu, njezina je niša naglašena crnim rubom i unutrašnjosti obloženom materijalom koji imitira teksturu drva iz kategorije iverala.  Iste pločice kao u kupaonici su i ovdje korištene na malom komadu, dovoljnom za zaštitu od parketa.

Foto: Kamil Brycki
Komentari