MALI SLATKI DOM NA KOTAČIMA: 30 kvadrata s obiljem prostora za pohranu

Kalifornijski fotograf Ryan Tuttle odlučio je iz stana preseliti u kućicu na kotačima. Skučena površina od svega 30 kvadrata ipak u cijelosti zadovoljava sve njegove potrebe. Uvjerite se i sami!

 


Kućica od 30 kvadrata iza čijeg koncepta stoji tvrtka Minimaliste House postala je dom freelance fotografu Ryanu Tuttleu. Želio je pronaći mjesto za život bez da mora unajmiti skupi stan u San Franciscu, koji bi ionako malo koristio budući da je često na putu. Stoga je smatrao da je kupnja male kamp kućice najbolji izbor. Odabrao je model kućice koji u potpunosti zadovoljava njegove potrebe.

Foto: Ryan Tuttle

Podest u dnevnom boravku

Kućica se sastoji od jedne izdužene prostorije u kojoj su smješteni dnevni i spavaći prostor te kupaonice. Visina stropa malo viša od standardne omogućila je podizanje dnevnog boravka na podest ispod kojeg je osmišljen dio za skladištenje. Tu vlasnik pohranjuje svu svoju opremu za fotografiranje. U dnevnom kutku je i set bubnjeva, koji u vlasnikov hobi i ne voli se razdvajati od njih.

Foto: Ryan Tuttle

Unošenje osobnosti

“Cijeli život sam se bavio glazbom, a to što sam imao glazbene instrumente u svom domu bilo mi je jako važno. Ljudi će možda pomisliti da je suludo staviti bubanj u maleni dom, ali to me čini sretnim“, kaže fotograf.

Na drugom kraju kamperice nalazi se radni kutak te spavaći dio koji je na galeriji, a ispod njega nalaze se kupaonica i prostor za skladištenje.

Foto: Ryan Tuttle

Radni prostor

“Puno sam razmišljao o tome kako svakodnevno živim i gdje provodim svoje vrijeme. Tlocrt odgovara mom načinu života i uređenje odražava u pravoj mjeri kako želim osjećati svoj dom”, kaže Ryan te dodaje kako mu je prioritet bilo je stvaranje zasebnih i različitih životnih zona.

Za Ryana je to značilo upravo stvaranje radnog prostora, veliku količinu spremišta, otvorenu kuhinju i dnevni boravak s dovoljno mjesta za glazbene instrumente.
Više mi je pritom bila važna percepcija prostora od stvarnih kvadrata. Povišenje dnevne sobe omogućilo je spremanje fotografija i opreme i bio je efektan način stvaranja dubine i odvojenosti unutar otvorenog prostora.

Većina prozora u kući okrenuta je prema sjeveru što unosi neizravnu sunčevu svjetlost tijekom dana i pomaže održati kuću hladnom tijekom vrućih ljeta. Zidovi obojeni bijelom bojom odražavaju svjetlost i čine prostor većim.

 

Komentari