Mali dvosobni stan koji savršeno odražava ukus njegovih vlasnika

Projekt uređenja malog dvosobnog stana, novog životnog prostora mladog para koji voli putovati te obožava skandinavski dizajn. Ove dvije njihove strasti odredile su i stil interijera: trebao je biti jednostavan, ležeran i ugodne i tople atmosfere

 

 

Projekt uređenja malog dvosobnog stana namijenjen je mladom paru koji voli putovati i lud je za Skandinavijom. Njihova strast određivala je stil interijera od 47 četvornih metara koji se nalazi u Minsku, Bjelorusiji. Interijer je morao biti vrlo jednostavan, svijetao i udoban, s domaćom atmosferom u svakoj sobi. Da bi se to postiglo, mijenjanje tlocrtnog rasporeda bilo je nužno. Dizajnerica Jenja Lukasova dovela je prirodno svjetlo u stan na nekoliko načina: budući da je dnevna soba malena (15 četvornih metara), srušen je zid koji ju je dijelio od kuhinje. Umjesto njega stavljen je poluzid, kombinacija stakla i drva. Tako su obje prostorije dobile više svjetlosti (prije svega ne blokira se dotok svjetla u kuhinju). Usto, stvorio se dojam prostornosti iako je kvadratura sobe ostala nepromijenjena.

Radi više svjetla proširen je okvir prozora, koji je usto postao i dodatni prostor za sjedenje, s trendi klupicom i jastucima. S obzirom na to da je spavaća soba veće površine (15 četvornih metara), ugrađena je walk in garderoba, čiji su zidovi stakleni u kombinaciji s drvenim lamelama. Tako prostor garderobe ne skuplja prašinu te nema potrebe uključivanja umjetnog svjetla tijekom dana. I hodnik je dobio prirodno svjetlo zahvaljujući srušenom zidu koji ga je dijelio od dnevne zone. Istovremeno, stvorila se iluzija većeg prostora u hodniku.

U uređenju stana koristila se neutralna baza sive i bijele s dodatkom pastelnih tonova – blijedo ružičaste i plave. Dodatni stilski pečat prostoru daje upotreba opeke iz 18. stoljeća koja je u kuhinji pobojana bijelom bojom. Prirodne teksture u interijeru stvaraju osjećaj ugode, naglašavaju njegovu prirodnost i autentičnost. Garderoba i kupaonica ukrašene su kombinacijom bijelih i pastelnih pločica sa šarmantnim patchwork uzorkom.

Komentari