MALI STAN ZA MLADOGA SAMCA: 26 sjajno iskorištenih i osmišljenih kvadrata

Dizajnerica Irina Bebeshina našla je mjesto za kuhinju-dnevni boravak, spavaću sobu i ured u svega dvadeset i šest kvadrata prostora. Inspirirajte se uređenjem ovoga maloga stana!

 


Imati dovoljno kvadrata za sve potrebe san je mnogih. No, život u velikim gradovima rijetko pruža takvu mogućnost, pa se unutar dane kvadrature nastoji izvući maksimum i iskoristiti prostor na najbolji mogući način.

Kako to može izgledati kada angažirate dizajnera i usto imati dom sa sjajnim idejama, imate priliku vidjeti na primjeru ovog stana, odnosno garsonijere od 26 kvadrata, uređenog za mladoga samca. Ovakav interijer, idealan je za život jedne do dvije osobe, ali i kao stan za kratkoročni najam ili apartman na moru. Inspirirajte se!

Foto: Konstantin Pirjev

Riječ je o stanu u novogradnji iza čijeg uređenja stoji dizajnerica Irina Bebeshina. Glavna ideja projekta bila je urediti moderan studio apartman za samca sa svim potrebnim sadržajima: kuhinjom i mini dnevnim boravkom, dijelom za spavanje i prostorom za učenje.

Foto: Konstantin Pirjev

Na ovako malom prostoru, uz kupaonicu, trebale su biti prisutne sve ove zone, a glavna stilska inspiracija bila je mininmalizam i geometrija što se vidi na glavnom stilskom akcentu – pločicama s geometrijskim uzorkom koje se kao lajtmotiv provlače po cijelom stanu.

Nalaze se u kupaonici, nastavljaju se na kuhinjskom zidu, dijele prostor na dvije jednake prostorije i služe kao naglasak iznad stola za blagovanje i, na kraju, ukrašavaju nišu s krevetom.

Pločice su tako uspješno zonirale prostor i istovremeno mu dale karakter.

Foto: Konstantin Pirjev

Između dva prozora nalazi se nosivi stup, no dizajnerica je uspjela nadoknaditi ovaj nedostatak uz pomoć svijetlih pločica. Nosivi stup je skriven u ormaru koji ima ugrađenu policu za knjige.

Ormar je obložen geometrijskim pločicama i s prednje strane dijeli stan na dva gotovo jednaka volumena: kuhinju-dnevni boravak s radnim mjestom i spavaću sobu s prostorom za sjedenje.

Foto: Konstantin Pirjev

Kako se niša u kojoj je krevet ne bi potpuno zatvorila, odlučeno je da se dio zida napravi od staklenih blokova.

U spavaćoj sobi iznad uzglavlja kreveta nalazi se mala polica s utičnicama. Ovo je vrlo zgodan element koji zamjenjuje noćne ormariće: možete napuniti telefon, staviti knjigu ili naočale, staviti vazu ili sliku.

Foto: Konstantin Pirjev
Komentari