NOVI ŽIVOT DRVENE LJEPOTICE: adaptacija stare kuće na selu

Ovo će biti prava blagodat za ljubitelje skandinavskog i vintage dizajna, ali i sve koji vole jednostavne, zanimljive i šarmantne interijere koji imaju priču. Zavirite u ovaj divni dom na sjeveru Europe, koja je prvotno bila namijenjena za župnu dvoranu!

 

 

 

Skandinavske zemlje imaju dugu tradiciju gradnje svojih domova od drveta, a danas su u svijetu prepoznatljive baš po tome. Naročito su atraktivne kada je boja drveta uočljivija .- primjerice zelena, crvena ili crna. Drvena pročelja u ovom izdanju doista nisu rijetka u na sjeveru Europe, a neka su naselja s takvim kućicama postala turističke destinacije. No, nisu samo drvena pročelja u boji atraktivna i popularna, nego i unutrašnjost kuća jer u njima vlada neprikosnoveni skandinavski stil.

 

Foto: Planete Deco

Nekada je on kombiniran sa shabbyjem, nekada sa vintageom, a nekada sa minimalizmom ili pak industrijskim stilom koji doživljava svoj veliki povratak u interijere.

Ovaj puta ćemo vam pokazati drvenu kuću bijelog pročelja čija je unutrašnjost spoj skandinavskog dizajna i rustike, s notom klasike. Sve zajedno čini i više nego skladnu cjelinu jer je pomno dozirano!

 

Foto: Planete Deco

Kuća izgrađena 1937. godine s namjenom za župnu dvoranu za druženja vjernika, nekoliko je puta doživjela adaptaciju, a posljednja se dogodila prije dvije godine tijekom koje je obnovljen namještaj, zidovi, podovi i ograda na galeriji.

 

Foto: Planete Deco

Pažnju prije svega plijene prekrasni zaobljeni prozori u obliku polumjeseca koji daju šarmantan starinski štih prostoru. Dodatni plus ovih prozora jest njihova brojnost i veličina jer je tako ušlo obilje prirodne svjetlosti u prostor. Dodano svjetlo i prozračnost osigurani su bijelom bojom zidova te svijetlim tonovima namještaja, naročito u prizemlju. U dnevnom boravku i blagovaonici visina stropa je veća od standardne, što čini prostor većim i svjetlijim.

Foto: Planete Deco

Gornja etaža, na koju se dolazi stepeništem iz otvorene dnevne zone je u nešto tamnijim bojama, što je posve razumljivo budući da se tamo nalaze tri spavaće sobe i kupaonica.

 

Komentari