ATRAKTIVAN INTERIJER S GALERIJOM: bezvremenskih 48 kvadrata za mladu vlasnicu

Interijeri koji se smatraju ženstvenima ili su im jednostavno vlasnice žene ne moraju nužno biti u shabby ili romantičnom stilu, s ružičastim ili nekim drugim pastelnim nijansama. Evo jednog takvog “netipičnog” ženskog interijera

 

 

 

Vodimo vas u interijer od 48 kvadrata u Barceloni koji se prostire na dvije etaže, ili preciznije ima galeriju na kojoj se nalazi još jedna prostorija. Vlasnica je mlada žena koja je angažirala studio Egue y Seta kako bi njezin novi dom bio skladna cjelina. Kao što se već da na prvi pogled primijetiti, interijer nije “tipično” ženski, nego u njemu prevladavaju neutralne nijanse, drvo te akcenti u crvenoj i plavoj boji. To su, pored crne kuhinje, bili zahtjevi vlasnice, koja je željela stan koji će imati bezvremenski štih.

Foto: Vicugo

Stvaranje galerije u jednosobnom stanu

Stan se sastojao od jedne prostorije i imao je, pored kuhinje i kupaonice jednu sobu koja je bila i dnevni boravak i spavaonica, a vlasnica je htjela nešto učiniti s krovnim prostorom koji je bio iznad stana i koji je bio neiskorišten. Prijedlogom uređenja taj dio pretvoren je u galeriju na kojoj se nalazi spavaća soba. Ona je drvenim lajsnama odvojena od prostora na donjoj etaži, kako bi imala potrebnu privatnost.

Foto: Vicugo

Kuhinja kao pregrada od ostatka prostora

Crna je najzastupljenija, po vlasničinoj želji u kuhinji, a prostor je oplemenjen svijetlim drvetom u vidu polica te drvenim panelom na stropu. Kuhinja je ujedno i zid odnosno pregrada koja dijeli ulazni prostor od ostatka dnevne zone – blagovaonice i dnevnog boravka. Crna je u ostatku prostora prisutna u akcentima – kao polica za knjige, stolice u blagovanju, zidna obloga u kupaonici i spavaćoj sobi.

 

Foto: Vicugo

Visina stropa učinila je da crna može biti u prostoru, a da ga pritom ne zagušuje niti čini mračnijim ili pak manjim. Veliki otvori u boravku osiguravaju dovoljno prirodne svjetlosti.

Foto: Vicugo

Kako je kuhinja iskorištena kao pregrada, tako je prostor ispod stepenica koje vode na galeriju iskorišten za mini predsoblje, koje u sebi, kao i sa strane dnevnog boravka ima ormariće kao izvrstan prostor za pohranu.

Foto: Vicugo
Komentari