OVO JE FANTASTIČNO: jedinstven obiteljski loft s crnim kubusom u svome središtu

Posljednja etaža stambene zgrade u Berlinu skriva doista senzacionalan životni prostor. Marian Neulant i Axel van Exel, arhitektonski dvojac iz studija Neulant van Exel u središte su otvorenog prostora instalirali crni kubus u kojem se nalazi nekoliko prostorija

 

 

 

Nekadašnja tvornica u blizini Viktoria parka u Berlinu pretvorena je u stambenu zgradu, a stan u potkrovlju moderna je i doista jedinstvena verzija lofta. Svoj nesvakidašnji izgled ovaj stan zahvaljuje arhitektima iz studija Neulant van Exel. U otvoreni prostor iznimno visokih stropova da se mogu napraviti dvije etaže arhitekti su unijeli crni kubus kojeg su nazvali Living Cube odnosno živa kocka.

Foto: Jens Bösenberg

Unutar kocke od crnog MDF-a odnosno medijapana, stakla i drveta hrasta nalazi se nekoliko odijeljenih sadržaja. Crna boja kubusa fantastično kontrastira bijelim zidovima i stropu u otvorenom prostoru, a drvene površine i pastelni akcenti dali su toplinu i mekoću cijelom prostoru.

Prikladno minijaturno stubište, izrađeno od crnog praškastog čelika i s drvenim gazištima povezuju dvije etaže.

Foto: Jens Bösenberg

Na donjoj etaži kubusa su dvije dječje sobe, a na gornjoj roditeljska spavaća soba i otvorena kuhinja na koju se nastavlja blagovanje. Donji dio kubusa okružuje dnevni boravak te su tako kuhinja i blagovanje povezani s ostatkom otvorenog dnevnog prostora.

Foto: Jens Bösenberg

Dječje sobe u kubusu spuštene su na nižu razinu od prve etaže i imaju staklene fronte koje im omogućuju dotok prirodnog svjetla tijekom dana, a noću i kada je god to potrebno, zavjese pružaju privatnost.

 

 

 

 

 

Komentari