U eklektičnom domu blogerice: posebno toplo i šarmantno izgleda za vrijeme Božića

Vjerujemo da ni vas neće ostaviti ravnodušnim ovaj topao obiteljski dom poljske blogerice Marzene. Ona je strastvena ljubiteljica interijera, pa je svaki kutak u njezinoj kući pomno osmišljen, s puno stila i ljubavi. Pogledajte kako on izgleda za vrijeme blagdana, a u nastavku i kako funkcionira tijekom godine!

 


Poljska blogerica Marzena preuredila je kuću iz 1920., pretvorivši je u pravi mali eklektični biser, topao i ugodan dom za sebe, supruga i dvije kćeri. U intgerijeru se miješaju stilovi, ali sve tvori skladnu i lijepu cjelinu. Prije nego pogledate kako izgleda njezin dom čije fotografije objavljuje na IG profilu @here_comes_the_house uživajte u blagdanskom ruhu njezina doma.

Foto: @here_comes_the_house

Dom je, kao što i pretpostavljate uređen u blagdanskom ozračju već na samim ulaznim vratima. Marzena je ljubiteljica prirodnih dekoracija tako da su borovi prirodni kao i aranžmani. Njih je pak sama izraživala, a sve je začinila drvenim figuricama i decentnim lampicama.

Foto: @here_comes_the_house

Za toplu blagansku atmosferu u interijeru veliku ulogu igra kamin na drva te prirodna opeka koja se nalazi na nekim zidovima. Kada dodate lampice i fenjere, ovaj dom izgleda doista posebno.

Zidne obloge od opeke kombinirane su s drvenim parketima i drugim drvenim površinama, štukaturama, drvenim letvicama… Ovaj miks urodio je interijerom koji nikada nije dosadan.

Foto: @here_comes_the_house

Blagdanski stol najdecentniji je dio blagdanskog dekora. Marzena je sama napravila malo selo od kartona kao i drvce te sve oplemenila lampicama.

Foto: @here_comes_the_house

Kuća je prepuna vintage detalja koji daju posebnu draž ovoj kući i povezuju je s godinom nastanka. Neke komade namještaja, poput komode na zidu dnevnog boravka, Marzena je namjerno dotjerala u shabby izgled, da bi izgledala još starije i derutnije.

Foto: @here_comes_the_house

Kuća se inače prostire na 180 kvadrata, a Marzena i suprug kupili su je 2016. godine te su krenuli s adaptacijom i nadogradnjom. U sklopu renovacije potpuno je promijenjen i raspored prostorija – onaj izvorni koji je pronađen u kući nije odgovarao vlasnicima. Ulaz u podrum je izmješten i na njegovu mjestu je izgrađena skrivena garderoba.

Foto: @here_comes_the_house

Kuhinja u staroj kući bila je u maloj niši, a ostatak je bio blagovaonica. Vlasnici su je srušili, a na njezinu mjestu je nastao prostrani dnevni boravak s izlazom na vrt. Kuhinja je trenutno u središtu kuće i pravo je srce doma.

Također je srušen zid između radne sobe i blagovaonice, a ulogu pregradnog zida preuzela su ostakljena vrata. To su, pored kupaonice, sve prostorije u prizemlju kuće, dok su na katu tri spavaće sobe, garderoba i dvije kupaonice. Prije adaptacije sobe su bile kružnog koncepta i iz jedne se ulazilo u drugu. Nakon obnove, napravljen je hodnik, zahvaljujući kojem je svaka soba dobila zaseban ulaz.

 

Komentari