Udoban i elegantan stan: vladaju suptilne boje, privlačni detalji i plemeniti materijali

Dvosobni stan u Varšavi, osim dobre lokacije, atraktivnim čini i njegovo uređenje za koje se pobrinuo studio JB grupa. Dizajneri su uspjeli stvoriti jednostavan i udoban prostor koji odiše elegancijom

 

 


Budući vlasnik tražio je stan u Powiśleu, jednom od kvartova u Varšavi. Važna mu je bila blizina centra grada, rijeke Visle i zelenih površina. Ovaj stan je osim svog položaja imao i druge prednosti, kao što su primjerice prozori na zapadnu stranu te visina stropa od 2,8 m. Danas, nakon uređenja, nedvojbena je prednost ovog dvosobnog stana i njegov izgled.

Foto: JT Grupa

Interijere ovog stana dizajnirala je studio JT grupa, poznata po svojim projektima koji spajaju prigušenu, klasičnu eleganciju s modernim elementima. Svaki stambeni interijer koji su dizajnirali je drugačiji, svaki naglašava ukuse i stil stanara, ali svi su elegantni, imaju određenu udobnost u sebi.

Foto: JT Grupa

Riječ je dvosobnom stanu koji se sastoji od dnevne zone, spavaće sobe, hodnika i kupaonice. U otvorenom prostoru kuhinje i dnevnog boravka obje zone spaja okrugli blagovaonski stol, a razdvaja ih kuhinjski element.

Foto: JT Grupa

Umjesto većine gornjih ormarića nastala je ‘pametna’ pregrada odnosno regal koji s kuhinjske strane udomljuje hladnjak, pećnicu, ormariće za pohranu te police za vino. Sa strane dnevnog boravka, regal ima udubljenje za tv.

Foto: JT Grupa

Na zidu koji povezuje hodnik i dnevni boravak nalazi se upečatljiv geometrijski ukras na bijelo-crnoj podlozi, koji se savršeno slaže s dizajnerskom Vertigo visilicom iznad blagovaonskog stola. Na zidu iznad sofe nalaze se poznati Seletti tanjuri, osvijetljeni zidnom lampom kultnog brenda Jielde.

Foto: JT Grupa

Druga strana hodnika vodi u kupaonicu te spavaću sobu u kojoj vladaju nježne, prigušene nijanse bijele, sive i ružičaste, oplemenjene zlatnim stolnim lampama.

Foto: JT Grupa

Udoban, elegantan namještaj, nježne boje, efektni završni elementi, uključujući i hrastov pod složen u riblju kost te mramor u kupaonici) i divni detalji poput rasvjete, ogledala i zidnih dekoracija čine od ovog interijera impresivnu cjelinu.

Foto: JT Grupa
Komentari