Prostran svijetli dom na zadnjem katu nebodera za peteročlanu obitelj

Glavna želja vlasnika pri uređenju njihova novoga doma je bila uspješno spajanje dva stana u skladnu cjelinu te dobra organizacija prostora za veliku obitelj, budući da imaju troje djece – sina tinejdžera i dvije djevojčice u nižim razredima osnovne škole.

 


Ovaj divan moderni stan kojim dominiraju svijetli tonovi spojen je od dva stana koji su se nalazili na zadnjem katu novog nebodera. U početku su vlasnici tražili veliki stan u novogradnji, no kako nisu uspjeli pronaći stan koji bi ima tri spavaće sobe i zaseban garderobni prostor, odlučili su kupiti dva stana kako bi dobili ono što su htjeli.

Foto: Sergej Krasjuk

Njihova glavna želja osim velikog komfornog dnevnog prostora s dovoljnim brojem spavaćih soba bio je naglasiti prirodno svjetlo u stanu, urediti ga u svijetlim tonovima i modernom dizajnu. Jedna od želja bila je i odvojiti dječje sobe od ostatka prostora.

Foto: Sergej Krasjuk

Dizajnerica Varvara Česnokova iz studija Tochka Design izvrsno se snašla sa zadatkom, stvorivši dvije cjeline u stanu – socijalnu i privatnu, s iznimkom glavne spavaće sobe koja je u sklopu dnevnog prostora. Iz dnevnog boravka naime ulazi se u spavaću sobu roditelja. U stanu se još nalaze i garderoba, vešeraj te dvije kupaonice.

Foto: Sergej Krasjuk

Dizajnerica je uredila interijer uzimajući u obzir potrebe svakog člana obitelji, odražavajući njihovu individualnost u osobnim prostorima – spavaćim sobama, ali zadržavajući konceptualno jedinstvo cijelog prostora. Svaki član obitelji ima svoj osobni prostor: čak i spavaće sobe mlađih kćeri, koje se nalaze u blizini, mogu se, po želji, podijeliti u privatne prostore pomoću modularne pregrade.

Foto: Sergej Krasjuk

U zajedničkom prostoru kuhinje, dnevnog boravka i blagovaonice nalazi se glavni naglasak 50-ih godina: blagovaonica s karakterističnim drvenim namještajem. Bio-kamin nasuprot šanka dizajniran je poput police za knjige i izrađen je prema skicama dizajnera.

Foto: Sergej Krasjuk

Ugodan dnevni boravak je podijeljen velikom sofom za cijelu obitelj, s koje se pruža panoramski pogled na grad, posebno impresivan pri zalasku sunca.

Foto: Sergej Krasjuk

Korištenje svijetlih neutralnih tonova i minimalističkog stila u interijeru omogućilo je vizualno proširenje prostora, dodavši mu udobnost i prozračnost. Drvene površine i bež tonovi donijeli su toplinu u prostor.

Foto: Sergej Krasjuk

 

 

 

 

Komentari