Prema željama mlade vlasnice: dvosobni stančić prepun elegancije i vedrih akcenata

Zahtjev mlade vlasnice, kada je za uređenje svoga novoga doma angažirala dizajnerski studio VAE bio je da interijer od 45 četvornih metara bude vedar i dinamičan te udoban i prilagođen za česta druženja s prijateljima. Pogledajte prijedlog uređenja koji su ponudili dizajneri!

 


Zeleni i ružičasti oblaci – to su nam bile prve asocijacije kada smo zavirili u prijedlog uređenja ovog preslatkog stančića. Dizajneri iz VAE design studija zaslužni su za ovaj dojam koji ostavlja interijer od 45 četvornih metara, namijenjen mladoj djevojci. Jedan od njezinih glavnih zahtjeva upravo je bio vedar i bojama bogat interijer, pogodan za druženja.

Drugi zahtjev odnosio se na promjenu tlocrtnog rasporeda te da se unutar jednostavnog stana stvori i dodatno mjesto za spavanje.

 

3D vizualizacija: VAE design

 


Kako je klijentici bilo bitno da ima dovoljno prostora za kuhinju i dnevni boravak, spavaonica se smjestila u kutak bez dnevnog svjetla. No, kako prostor ne bi bio odviše mračan te uvijek trebao umjetno svjetlo, dizajneri su ga od ostataka dnevne zone odijelili velikom staklenom stijenom s aluprofilima obojenima u crno.

Po potrebi, dodatnu privatnost spavaćeg dijela stvara zavjesa od debele, guste tkanine. U interijeru dominiraju svijetli neutralni tonovi kao podloga na koju su naneseni naglasci u jarkim nijansama zelene, ružičaste i plave koje se provlače kroz cijeli stan.

3D vizualizacija: VAE design

Hodnik je povezan s dnevnom zonom kako bi u njega doprla dnevna svjetlost te kako bi izgledao prostornije. Dio hodnika iskorišten je za ugradbene ormare koji su ujedno i zid prema spavaćem dijelu dnevne zone.

3D vizualizacija: VAE design

Kuhinja je najelegantniji i stilski najsuzdržaniji dio stana, osmišljena prema idejnom prijedlogu u bijelim i sivim tonovima te začinjena elegantnim mramorom.

Komentari