Elegantan i topao dvoetažni stan u Ljubljani: sjajan odabir tapeta i boja dao je originalan pečat svakoj prostoriji

Dvoetažni stan u Ljubljani, projekt studija GAO Arhitekti, neobičnog je, obrnutog koncepta. U donjoj, manjoj etaži nalaze se dvije spavaće sobe te mini mladenački kutak za druženje, dok se dnevna zona s glavnom spavaonicom nalazi na drugoj etaži. Pogledajte u nastavku kako to izgleda!

 

 

Interijer dvoetažnog stana, kojeg su dizajneri iz studija GAO Arhitekti nazvali Mivka moderan je i funkcionalan dom koji odiše ugodom i toplinom. Visoka estetika i funkcionalnost prilagođena svakodnevnom životu četveročlane obitelji u sjajnom su balansu, kao i kombiniranje stilova.

Uređenje je inspirirano skandinavskim stilom, klasikom i jednim malim dijelom industrijskim dizajnom u jednoj od mladenačkih soba te kupaonici. Dašak minimalističkog stila primjetan je u dnevnom boravku. Miješanje stilova omogućilo je stvaranje živopisnog, stilski slojevitog i toplog interijera.

 

KAO IZ ČASOPISA: ugodan dvoetažni dom za četveročlanu obitelj s pogledom na Split

Foto: Miran Kambič

OBRNUTI RASPORED PROSTORIJA

Ono što osim načina uređenja plijeni pažnju u ovom stanu je neobičan, obrnuti koncept rasporeda prostorija. Uvriježilo se da je donja etaža rezervirana za dnevni prostor, a gornja za spavaonice, ali ovdje je to djelomično drugačije. Naime, na prvoj etaži nalaze se dvije mladenačke sobe, za djecu vlasnika, te ostava, kupaonica i mini dnevni boravak, zamišljen kao udoban kutak za druženje.

Tako su djeca dobila svoju etažu i imaju potrebnu privatnost te socijalni dio koji im može služiti za međusobno druženje i primanje njihovih gostiju.

Foto: Miran Kambič

KUHINJA JE DUŠA CIJELOG DOMA

Gornja etaža, do koje vode stepenice s elegantnom i transparentnom staklenom ogradom, sastoji se od roditeljske spavaće sobe s kupaonicom i garderobom te velikom dnevnom zonom podijeljenom na kuhinju s blagovanjem te dnevni boravak.

Dnevna zona pruža izlaz na prostranu terasu. Veliki stol za blagovanje u kuhinji duša je i središnji dio gornje etaže, a zaobljeni kuhinjski kut stvara unosi mekoću i fluidnost u centralni prostor doma.

 

Foto: Miran Kambič

Kuhinja je ujedno i najneutralniji dio doma, kada je o bojama riječ. Sve ostale prostorije imaju znatno bogatiji kolorit – od tamno plave u dnevnom boravku, preko ružičaste u glavnoj i jednoj dječjoj sobi te svijetlo plave i smeđe u drugoj dječjoj sobi.

Sve prostorije imaju stilske poveznice, ali su istovremeno i individualno dizajnirane. To se postiglo bojama i tapetama te odabirom detalja.

 

Komentari