STAN S DIVNOM TERASOM: adaptacija je donijela dodatni dnevni boravak na otvorenom

Renovacija stana u staroj zgradi, koju potpisuje argentinski dizajner Rob Ortiz, bila je prilika da interijer dobije i atraktivan eskterijer – nadograđenu novu terasu koja funkcionira kao dnevni boravak na otvorenom

 


Stara gradska kuća od tri kata, građena krajem 40-ih godina prošlog stoljeća na posljednoj etaži krije predivno uređen trosobni stan. No, prije samo par mjeseci ovaj je stan izgledao potpuno drugačije, ne samo izgledom nego i svojim rasporedom. I nije imao jedan super dodatak: veliku terasu koju su vlasnici dali nadograditi u sklopu renovacije.

Foto: Daniel Carp

U stanu su postojala dva balkona, a jedan su vlasnici odlučili proširiti. Bio je to mali balkon koji nije zadovoljavao želje vlasnika, koji su željeli imati dnevni boravak na otvorenom, tim više što se na njega izlazi iz dnevne zone. Balkon se nalazi s vrtne strane zgrade. Tako se pročelje nije narušilo, a dvorišna strana nudi privatnost i mir, čemu uvelike doprinosi i okolno zelenilo.

Time je postojeći stan od 72 četvorna metra dobio i eksterijer od 12 četvornih metara koji u svome sklopu ima kutnu garnituru, obilje zelenila, mini povrtnjak i – vanjski tuš! Balkon s prednje strane, na koji se izlazi iz hodnika, također je adaptiran te je na njega stavljen roštilj s malim stolićem i stolicama.

Foto: Daniel Carp

Unutrašnjost je adaptacijom također postala znatno funkcionalnija cjelina, koja zadovoljava potrebe vlasnika. Srušen je zid koji je dijelio kuhinju s blagovaonicom i dnevni boravak. Sada je to jedan otvoreni prostor s kojeg se izlazi na terasu.

Kuhinja u obliku slova L, rađena po mjeri, ima dovoljno skladišnog prostora, a veliki blagovaonski stol, također rađen po mjeri idealan je i za velika druženja, što je i bila želja vlasnika. Tapecirane plave stolice funkcioniraju i kao udobni naslonjači u kojima se može dugo sjediti.

Foto: Daniel Carp

Interijer je spoj suvremenog dizajna, jednostavnih linija, s dodatkom klasike, a pored dnevne zone ima dvije spavaće sobe od kojih je jedna pretvorena u gostinjsku sobu. U sklopu stana su još kupaonica i gostinjski toalet.

Veliki adut stana je kombinacija boja koje su spoj suzdržanih i hladnih bijele, crne i plave s dodacima koju oplemenjuju i umekšavaju zlatni i pastelni akcenti, prirodne tkanine te zelenilo.

 

 

 

Komentari