Moderna koliba skrivena u šumi: održiva kuća idealna za bijeg iz grada

Zavirujući u interijere diljem svijeta skupljamo inspiraciju i dobre ideje, opuštamo se i – maštamo. Sve ovo nudi drvena kuća skrivena u šumama američke savezne države Ohio. Uživajte!

 


Drvenu modernu kolibu skrivenu u šumi u regiji Hocking Hills u saveznoj američkoj državi Ohio pronašli smo na Airbnb-iju. I malo je reći da nas je oduševila! Vjerujemo da će se i vama svidjeti i poslužiti vam kao dobar izvor ideja te vas opustiti.

Foto: Airbnb

Riječ je ne samo o modernoj nego i održivoj kući koja izvana plijeni pažnju svojim crnim pročeljem i narančastom stolarijom, a unutra će vas osvojiti način uređenja, toplina i ugodna atmosfera koji se uvelike, kao i eksterijer, oslanja na tradiciju. Vlasnici su je nazvali Carpenter’s cabin, u znak sjećanja na njihova oca koji je bio stolar. Koliba se, kada je vlasnici ne koriste, stavlja u najam.

Foto: Airbnb

Kuća izvana izgleda kompaktno i skromne kvadrature, no, unutarnja površina je 110 četvornih metara. Sastoji se od prizemlja i potkrovlja koje ima dvije razine – na jednom kraju galerije našlo se mjesta i za dodatni kutak za spavanje, iznad postojećeg kreveta.

Foto: Airbnb

Na gornju etažu ide se iz dnevne zone iz prizemlja, koje pored kuhinje, blagovaonice i boravka ima još dvije spavaće sobe te kupaonicu. Na gornjoj etaži, u potkrovlju nalaze se dvije spavaće sobe i radni kutak te kupaonica.

Foto: Airbnb

Dnevna zona je otvoreni prostor u kojem pažnju najviše dio boravka koji je na nižoj razini, pa se stvara dojam kao da je ukopan u tlo. Za ovako nešto bio je potreban sjedeći namještaj po mjeri.

 

Foto: Airbnb

Veliki adut prostora su vanjski otvori koji nude prekrasan pogled na prirodu te izlazak na natkrivenu terasu, svojevrsnu varijantu poznatih američkih trijemova.

Foto: Airbnb

Kuća je rađena na ekološkim principima gdje se maksimalno nastojala očuvati priroda i njezini resursi – kuhinjski elementi rađeni su od recikliranog drveta, kao i dobar dio ostalog namještaja u interijeru. Izvor drvene građe je bila stara štala koju su vlasnici srušili i dovezli materijal ovdje, na novo gradilište na kojem je nastajala kuća.

Zemljište oko kuće ostavljeno je u prirodnom stanju kako bi se održala lokalna flora i fauna.

Foto: Airbnb

 

Komentari