Svaki centimetar je iskorišten: divan mali stan koji su vlasnici sami uredili

Stančić od svega 33 m2 u središtu Zagreba funkcionira kao prostor za najam, no s obzirom na to da je pomno isplaniran do posljednjeg centimetra te posve opremljen, može lako postati životni prostor za jednu ili dvije osobe

 

Interijer nazvan Downtown Beauty Apartment sastoji se od ulaznog prostora, omanjeg hodnika u koji je uspjela stati tek komoda crne boje, zatim velike centralne prostorije u kojoj se nalaze i socijalna i privatna zona te male kupaonice. Tu je i terasa od 15 četvornih metara koja uvelike svojim uređenjem u kojem dominiraju prirodno drvo i zelenilo doprinosi atraktivnosti stana. Na nju se izlazi iz glavne prostorije uređene u neutralnim bijelim i sivim tonovima, te zbog velikog otvora postaje dio dnevnog boravka.

Vlasnici su sami uređivali stan, dok im je u planiranju i osmišljavanju prostora uvelike pomagala arhitektica Sonja Škvorc koja je vješto iskoristila svaki dio stana. Prije adaptacije stan su činile dvije manje sobe, a sada su one pretvorene u jednu prostoriju, odijeljene pregradom od mutnog stakla koja daje potrebnu privatnost dijelu za spavanje i odmor. Iz njega se ulazi u malu kupaonicu s walk in tušem.

Spavaću i dnevnu zonu povezuje veliki bijeli ormar koji ne zagušuje prostor zbog svoje bijele boje. Osim što služi kao garderobni i skladišni prostor, ormar je postao dom za perilicu rublja te hladnjak s ledenicom, a usto je skrio i neravnine na zidu.

Kako je tekla adaptacija te uređenje ovog divnog malog stana, u kojem caruju dobar ukus i funkcionalnost, pogledajte u video prilogu!