MALA KUĆA NA PET ETAŽA: šarmantan dom pun boja i skrivenih kutaka

Nekada ruševina, danas sjajan novi dom! Puno je toga prošla ova kuća na selu, no sada zaista zaslužuje da joj se divimo – i pomalo zavidimo vlasnicima!

 

Laura Pujol stoji iza ovog fantastičnog projekta renovacije kuće na selu u blizini gradića Girona u Španjolskoj. Naime, stara kuća bila je gotovo spremna za rušenje prije nego li je projekt preuzela španjolska arhitektica. Kuća je relativno mala, ali njezina je specifičnost da se prostire na čak pet etaža tako da se širi – u vis. Cijeli tlocrt je izdužen, a kuća na najširem dijelu zgrade nema više od 2,5 metra!

Originalan tlocrt se nije mijenjao, no zato je interijer obnovljen iz temelja. Stil kojim se vodilo pri uređenju kombinacija je suvremenog stila s nekoliko ključnih modernih elemenata, a ideja je bila “proširiti” prostor tako da vizualno bude otvoreniji i privlačniji.

Foto: MICASA / Planete Deco

U kući imamo nekoliko zona po etažama, tako je dnevni boravak na jednoj, kuhinja i blagovaonica na drugoj, spavaća soba na trećoj etaži… svatko ima svoj kutak, a svaki kvadrat je u potpunosti iskorišten. U uređenju se koristilo puno pastelnih boja i prirodnih elemenata, tako da je cjelokupni dojam potpuno očaravajući – i to na svih 140 metara kvadratnih!

Pogledajte u našoj galeriji više fotografija i inspirirajte se idejama za uređenje.

 

Komentari