Savršen balans starog i novog: renovirani stan u centru prilagođen je životu mlade obitelji

Mladi par iz Nizozemske odlučio je da će novi dom za njihovu malu obitelj  biti u Španjolskoj. Svidio im se stari građanski stan u Barceloni, te su od njega uz pomoć dizajnera odlučili napraviti stilski miks starog i novog

 


U želji da se presele u neke sunčanije krajeve i iskuse život u nekom drugom podneblju, mladi par s bebom odlučio se preseliti u Španjolsku. Stari građanski stan u Barceloni činio im se idealnim mjestom za novi dom.

Kako su ljubitelji različitih stilova i kako su već zasićeni skandinavskim stilom koji prevladava u njihovoj domovini, poželjeli su neku drugačiju priču i atmosferu, u koju će uključiti i autohtone elemente. Tako su se vrlo raznovrsni ukusi stopili u lijep eklektični izričaj u svakom kutku njihovog novog doma u Barceloni.

Foto: Vicugo Foto

Dizajnerski studio Egue y Seta iz Barcelone pomogao im je ostvariti zahtjeve i želje, a prije svega nastojanje da izmiješaju i kombiniraju različite stilove – od klasike, vintagea, skandinavskog pa sve do mediteranskog štiha i sve to uklope u originalnu arhitekturu.

Foto: Vicugo Foto

Dom koji se smjestio ispod tradicionalnih katalonskih nadsvođenih plafona sastoji se od velike prostorije koja je nastala spajanjem dvije manje. Stvorena je otvorena dnevna zona u šarmantnim pastelnim tonovima iz koje se izlazi na prostranu terasu.

Foto: Vicugo Foto

Spavaća soba, opremljena u crno-bijeloj kombinaciji također nudi izlazak u eksterijer, na mali zaklonjeni balkon. Tu su još i dječja soba, radna soba te kupaonica.

Foto: Vicugo Foto

 

 

Komentari