Ugodan odmor u 26 kvadrata: adaptacija starog apartmana donijela je prostor s karakterom

Francuski dizajnerski studio Quatre Murs & Un Toi potpisuje uređenje malog stana od svega 26 kvadrata namijenjenog za najam. Adaptacijom je stvoren prostor u kojem bismo rado ostali i tijekom cijele godine!

 

 


La Grande Motte, ljetovalište na francuskoj obali nastalo tijekom 60-ih godina prepuno je zgrada s apartmanima. U jedan od njih vodimo vas ovaj put. Nakon temeljite adaptacije apartman je zasjao novim sjajem, postao je pored toga puno funkcionalniji i naravno, atraktivniji.

Od običnog apartmana koji ima osnovne funkcije te uglavnom služi kao mjesto za prespavati, interijer je postao prostor s pravom osobnošću, pretvarajući se u lijepu rezidenciju za odmor u kojoj bi svatko rado proveo i ostatak godine.

Foto: Quatre Murs & Un Toi

Iza novog izgleda apartmana koji je preuređenjem postao ugodan i savršeno optimiziran stoji Julie Dejean iz studija Quatre Murs & Un Toi. Dizajnerica je vješto iskoristila ulazni prostor i u njega smjestila krevete na kat koji su rađeni po mjeri tako da su veće širine od standardne.

Tako je apartman, pored trosjeda na razvlačenje, dobio još dva ležaja čime se ispunio osnovni zahtjev vlasnika. Ostatak apartmana čini mala kupaonica, prostorija u kojoj su kuhinja i dnevni boravak te terasa na koji se izlazi iz nje.

 

Foto: Quatre Murs & Un Toi

Drugi zahtjev vlasnika odnosio se na blagovaonicu koja bi trebala imati dovoljno mjesta za četiri osobe. Rušenjem poluzida između kuhinje i ostatka prostorije napravljen je šank koji je ujedno i stol za blagovanje četiri osobe.

Foto: Quatre Murs & Un Toi

Pored toga, želja vlasnika je bila da se prostoru osigura sva potrebna funkcionalnost i udobnost te da ima atmosferu i karakter, što se i ostvarilo. Opremljen je jednostavnim i praktičnim komadima namještaja, rađenima uglavnom po mjeri te u bijeloj boji, koja je donijela dodatni osjećaj prostornosti i prozračnosti.

Foto: Quatre Murs & Un Toi

Jedan od zidova obojan je u prekrasnu i toplu nijansu zelene, poznate i kao kadulja zelena, pojačanu crnim i detaljima od mesinga.

Foto: Quatre Murs & Un Toi
Komentari