Stan od 27 kvadrata za mladog novinara: sjajan koncept uređenja u interijeru nepravilnog oblika

Mali moderni bijeli stan od 27 kvadrata u predgrađu Moskve poseban je iz mnogo razloga, pa prije svega zbog svog nepravilnog oblika i originalno koncipiranog prostora, u kojem je sve iskorišteno do posljednjeg centimnetra

 

 

Veliki je izazov uređivati male stanove, a ovdje je dodatni izazov bio njegov nestandardni oblik pa se dizajnerica Valja Voinova odlučila poigrati konceptom prostora. Usto, nije zaboravila na funkcionalnost te je predložila neobična rješenja kako bi izvukla maksimum iz prostora površine 27 kvadrata i odgovorila na sve zahtjeve vlasnika.

Sve je stalo u samo 17 m2: savršeno osmišljena mladenačka garsonijera

Foto: Juri Griško

Multifunkcionalni komadi namještaja

Vlasnik je mladi novinar, koji ne boravi puno u kuhinji i za štednjakom, jede uglavnom vani, a često radi od kuće, pa mu je bio potreban radni kutak. Tako je kuhinjski otok prostor za objedovanje, a ujedno i tv zid s dodatnim policama za odlaganje knjiga i sitnica. U njega se može skloniti i tv stolić kada se sofa treba razvući u ležaj za spavanje, što je izvrsno rješenje za stan od 27 kvadrata.

Kuhinjski otok-tv zid ujedno je element koji vizualno razdvaja dvije zone – kuhinju od boravka. Istovremeno, smještanjem kuhinjskog bloga u sredinu stana, stvorio se praktični kružni koncept.

Foto: Juri Griško

Dio prostorije prema balkonu iskorišten je za radni prostor i kutak za čitanje uz kamin. Prostor iznad radnog stola, kao i kamina pretvoren je ormariće za pohranu, a najveći skladišni prostor nalazi se u hodniku. Sva ta spremišta skrivena su iza bijelih minimalističkih pročelja ormara.

Foto: Juri Griško

Monokromatski interijer

Kako bi prostor izgledao većim, korištena je samo bijela boja, a jedan veliki zid obložen je ogledalom koje reflektira svjetlost i tako ulazi više svjetla u stan i stvara se vizualno produbljivanje prostora. Kako bi se u ovom monokromatskom interijeru izbjegla sterilnost, ubačeni su akcenti u sivoj i crnoj te svijetle drvene površine. Ovaj super stan od 27 kvadrata uređen je jednostavno i moderno, a inspiriran je minimalizmom i skandinavskim dizajnom.

Komentari